Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Κυρίαρχη η θετική τάση - πιθανή η συσσώρευση

Το θετικό κλίμα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επισημαίνουν οι ΑΧΕ ως το χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης, ενώ εκτιμούν ως πιθανή τη συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα και ίσως μερική ρευστοποίηση κερδών μετά το όγδοο ανοδικό σερί.

ΑΧΕ: Κυρίαρχη η θετική τάση - πιθανή η συσσώρευση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Hellenic την πιθανότητα πτωτικής κίνησης για το Γενικό Δείκτη, αποδίδοντας την εκτίμησή της στο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τον FTSE 20, αλλά και στο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Συνέχιση του θετικού momentum και του γενικότερου κλίματος αναμένει η Εθνική ΑΧΕ στο σημερινό της report. Αναμφίβολα, προσθέτει το report, οι εξαίσιες επιδόσεις και οι αυξημένοι όγκοι διατηρούν τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Η ζήτηση για ΟΤΕ, για τραπεζικές μετοχές και για επιλεγμένους τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει ισχυρή, εκτιμά η Εγνατία Χρηματιστηριακή, υπονοώντας ότι το ανοδικό κλίμα είναι πιθανό να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο, συνεχίζει η Εγνατία Χρηματιστηριακή, το σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων είναι πιθανόν να προκαλέσει βραχυχρόνια αποκόμιση κερδών και συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Το ανοδικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ο κυριότερος παράγοντας, αναφέρει στο πρωινό της report η EFG Eurobank Securities, ενώ εκτιμά ότι η αγορά θα εξακολουθήσει τη συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ”χωνεύοντας” τις υψηλότερες αποτιμήσεις.

Επιχειρηματικά νέα: Στην πρόθεση της εταιρίας Frigoglass να πουλήσει 234,680 ίδιες μετοχές αναφέρονται στο πρωινό τους report η Εγνατία ΑΧΕ, η EFG Eurobank Securities και η Marfin Hellenic.

Στην πρόθεση το ΟΤΕ να μην καταθέσει προσφορά για την άδεια κινητής GSM του Λιβάνου αναφέρεται η EFG Eurobank Securities, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v