Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Στα επίπεδα των 2.395 και 2.419 μονάδων κινείται η Σοφοκλέους, ενώ παρατηρείται υπολογίσιμη διόρθωση στο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς. Σε ρόλο ”σωματοφύλακα” για τη σημερινή συνεδρίαση ο ΟΠΑΠ που καταγράφει σημαντικά κέρδη έως και 3%.

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, όσον αφορά το Γενικό Δείκτη που κινείται σε ένα εύρος 24 μονάδων μεταξύ 2.395 και 2.419 και σημαντική διόρθωση στο υπόλοιπο τμήμα της αγοράς (έστω και αν αυτό δεν έχει ακολουθήσει την προηγούμενη ανοδική κίνηση), με τις πτωτικές μετοχές να είναι υπερ-τριπλάσιες των ανοδικών.

Επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους εισέρχεται σε φάση διόρθωσης-απορρόφησης των αποτιμήσεων και δεν αποκλείουν ήπια πλαγιοκαθοδική κίνηση προκειμένου να ρευστοποιηθούν τα σημαντικά βραχυχρόνια κέρδη, εκτιμώντας παράλληλα ότι τo momentum της αγοράς παραμένει θετικό, αν δεν αλλάξει κάτι στο διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα.

Μέχρι τώρα ο ΟΠΑΠ δείχνει να έχει αναλάβει το ρόλο ”σωματοφύλακα” του δείκτη (+3,65), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20, όσες κινούνται με θετικό πρόσημο (Εθνική, Eurobank, Alpha Βank, Τιτάνας Cosmote), καμία δεν παρουσιάζει ποσοστιαία μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Αντίθετα, δείχνουν να διορθώνουν με σχετικά έντονες δραστηριοποιήσεις ο ΟΤΕ και λιγότερο η Coca-Cola και η Ελληνική Τεχνοδομική, ενώ τα ΚΑΕ κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, μετά από 80 λεπτά συνεδρίασης περισσότερες από 50 μετοχές δεν έχουν κάνει πράξη, ενώ από τους μέχρι τώρα πρωταγωνιστές της ημέρας ξεχωρίζουν η Μαθιός (που από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο split). Σημαντική κινητικότητα σε όλο το ναυτιλιακό κλάδο, Στρίντζης, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές και ΑΝΕΚ, με κέρδη μεγαλύτερα του 3%, κινητικότητα με ανεβασμένες συναλλαγές για Κορασίδη και Δυναμική Ζωή, ανεβάζει συναλλαγές και ο ΟΛΠ, ενώ η Revoil κατά την 3η μέρα της διαπραγμάτευσης και αφού ”άδειασε” τους βιαστικούς, δείχνει ότι έχει διάθεση να κινηθεί υψηλότερα.

Ο τζίρος πλησιάζει τα 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, η μερίδα του λέοντος και πάλι στους γνωστούς τίτλους, ενώ από τις μετοχές που έχουν διαπράξει συναλλαγές 100 τίτλοι δεν υπερβαίνουν σε όγκο τα 2.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v