Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος με μετακύλιση ρευστότητας

Για όγδοη κατά σειρά θετική συνεδρίαση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η Σοφοκλέους, καθώς με ένα εντυπωσιακό σερί ο Γενικός Δείκτης, κυρίως χάρη στη δραστηριοποίηση ξένων διαχειριστών, αντιδρά προς τις 2.420 μονάδες. Νέα εντυπωσιακά επίπεδα για την Alpha Bank, μετακύλιση ρευστότητας στα blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία - δύο συνεδριάσεις νωρίτερα από ό,τι ανέμενε η αγορά, ”γυρίζουν”, κυρίως, ξένοι ”παίχτες” ρευστότητα και κέρδη από τον ΟΤΕ στις τράπεζες.

Δεν είναι τυχαίο πως στο τελευταίο ημίωρο ενισχύονται οι εντολές αγοράς στην μετοχή της Αlpha (πλησιάζοντας πλέον το μισό εκατ. τεμάχια) με την τιμή της να κινείται προς τα 26 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να κατοχυρώνει το εύρος των 2.385-2405, καθώς με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. ευρώ αντέδρασε από τις 2.405 προς τις 2.418 μονάδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η αγορά συντηρείται στα υψηλά της.

Όλα αυτά με συναλλαγές που προσεγγίζουν (14:45) τα 200 εκατ. ευρώ. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως για μία ακόμη συνεδρίαση η μερίδα του λέοντος των αγορών – συναλλαγών επικεντρώνεται στους λίγο πολύ 10 γνωστούς μας τίτλους εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του FTSE-20 σημαντική εμπορευσιμότητα εμφανίζει στα 22,30 ευρώ η Εθνική, στα 16,44 η Eurobank και στα 10,18 ευρώ.

Με μικρά κέρδη κινούνται οι μετοχές των Coca-Cola, Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και ΟΠΑΠ, ενώ στα 12,28 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή του ΟΤΕ. Είναι προφανές πως η τακτική της κυλιόμενης ρευστότητας- κερδών, με την αγορά να παραμένει στα χέρια κυρίως των ξένων, η καταγραφή νέων υψηλότερων κερδών μοιάζει εφικτή.

Μέρος τη ανόδου διαχέεται προς μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Με αυξημένη συναλλακτικότητα στους τίτλους των Βερνίκου, Εργάς, ΙΑΣΩ, Φουρλή, Ευρωφάρμα, Κεραμίον Αλλατίνη, Quality, Unisystems, Sanyo, αλλά και των Γραμμών Στρίντζη, της εντυπωσιακής ΕΧΑΕ, του Κορασίδη και πλειάδας άλλων μετοχών.

Δεν είναι τυχαίο πως για περίπου 25 μετοχές η απόδοση ξεπερνά το 3%, η δε σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφώνεται στις 127-175. Ζητούμενο μέχρι και το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης είναι τώρα πια η ολοκλήρωση της διαδικασίας εναλλαγής θέσεων με παράλληλη προσέγγιση των 2.420 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v