Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Την ανοδική πορεία της Σοφοκλέους μετά τις πολιτικές εξελίξεις, την επίσπευση της ψήφισης των νομοσχεδίων, την άνοδο στην αγορά αμοιβαίων, την ”κόντρ” Κομισιόν - Ecofin, αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Με την επίσπευση της ψήφισης των νομοσχεδίων ασχολούνται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη.

Ψήφιση νομοσχεδίων: Νομοθετικές εκκρεμότητες υπό προεκλογική πίεση, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, στη Βουλή οι τροποποιήσεις του αναπτυξιακού σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, επισπεύδεται η ψήφιση νόμων για φορολογία, ανεργία και ασφάλιση ενώ δημιουργούνται προσδοκίες για την οικονομία από το νέο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με το ”Κέρδος”, ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την προσέλκυση επενδύσεων, σχολιάζει ”το Βήμα”, άμεση καταβολή επιχορηγήσεων, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, σφραγίζουν το κοινωνικό πακέτο-τέσσερα νομοσχέδιο επειγόντως στη Βουλή, σύμφωνα με την εφημερίδα ”τα Νέα”, σημαντικά νομοσχέδια είναι σε εκκρεμότητα, σχολιάζει η ”Εξπρές”.

Ολυμπιακή: Σε δίλημμα οι ιπτάμενοι της Ολυμπιακής, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”.

Ομόλογα: Ποδαρικό υπερδανεισμού με ομόλογα 5 δισ. ευρώ, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, ενισχύθηκε η ζήτηση ομολόγων από ξένους, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, για υπερπροσφορά και επιλογή επενδυτών κάνει λόγο ”το Βήμα”, ψήφος εμπιστοσύνης με 12,6 δισ. ευρώ στα ομόλογα, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Αμοιβαία: Σε ισχύ τέθηκαν οι φοροαπαλλαγές για τα αμοιβαία, αναφέρει η ”Καθημερινή”, επιστροφή στην άνοδο το 2003 για τα αμοιβαία κεφάλαια, σχολιάζει το ”Κέρδος”, ανάκαμψη στην αγορά αμοιβαίων σχολιάζει ”το Βήμα”.

Σοφοκλέους – Εκλογές: Πριμοδοτεί τη Σοφοκλέους το προεκλογικό κλίμα, αναφέρει το ”Κέρδος, για ανακούφιση από τη σμίκρυνση της προεκλογικής περιόδου κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”, ικανοποίηση στον ΣΕΒ από την επίσπευση των εκλογών και θετική αντίδραση στη Σοφοκλέους, αναφέρει για το θέμα ”το Βήμα”, φωτίστηκε το ΧΑ με 300 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, για εκλογές με αλλαγή σκηνικού κάνει λόγο η ”Εξπρές”, σήμα ανόδου στη Σοφοκλέους από τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει η ”Ημερησία”, δραπέτευσε προς νέα επίπεδα τιμών η Σοφοκλέους, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Γρ. Σαράντης: Ελέγχει το 99,4% της πολωνικής Pack Plast, σχολιάζει το ”Κέρδος”, συγχώνευση θυγατρικών του Σαράντη, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Ευρωζώνη: Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στους 12 λόγω ευρώ, σχολιάζει το ”Κέρδος”.

Έρευνα – Έλληνες: Οι Έλληνες αναζητούν φως στο τούνελ του 2004, αναφέρει στην πρώτη σελίδα ”το Βήμα”, ρεκόρ απαισιοδοξίας για τους Έλληνες, σύμφωνα με την εφημερίδα ”τα Νέα”, απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το 2004, σχολιάζει η ”Εξπρές”.

Κομισιόν: Παράνομη η απόφαση του Ecofin σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ, σχολιάζει ”το Βήμα”, προσφυγή για το Σύμφωνο μελετά η Κομισιόν, αναφέρουν ”τα Νέα”, παράνομη είναι η απόφαση για τα ελλείμματα, όπως αναφέρει η ”Εξπρές”, για στροφή στον έλεγχο του δημοσίου χρέους από την Κομισιόν κάνει λόγο η ”Ημερησία”.

J&P Άβαξ: Η J&P Άβαξ ”τρέχει” στην Εγνατία Οδό, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, έργα ύψους 130 εκατ. ευρώ ανέλαβε η J&P Άβαξ, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

Γενική: Στο νήμα θα κριθεί ο διαγωνισμός της Γενικής, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

ΕΛΠΕ: Βαλτώνει η υπόθεση Petrom για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v