Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιο δώρο άνοιξες;

Ο τίτλος του ΟΤΕ έκλεψε, κυριολεκτικά, σήμερα την παράσταση στη Σοφοκλέους, καταγράφοντας κέρδη 5,15%, ενώ παράλληλα, έδωσε σημαντικές ανάσες στον τραπεζικό κλάδο (1,26%). Τι βλέπουν οι τεχνικοί αναλυτές για την πορεία της αγοράς, ποιοι τίτλοι χαρίζουν εντυπωσιακά ”δώρα”.

Συνεδρίαση που ξεκίνησε με την ανοδική ”ουρά” της Παρασκευής, ακολούθησε διόρθωση από τις ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών, όμως οι αγορές των τελευταίων 75 λεπτών έφεραν Δείκτη και Αγορά κοντά στο υψηλό ημέρας.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι αν και η Αγορά δείχνει ”υπεραγορασμένη” υπάρχει θετικό momentum που μπορεί να οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Την ίδια ώρα τεχνικοί αναλυτές επιθυμούσαν ένα κλείσιμο πάνω από το προηγούμενο υψηλό των 2.326 μονάδων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ανοίγει τον δρόμο στο επόμενο σημείο τεχνικής αντίστασης των 2.400 μονάδων.

Και πάλι η υψηλή κεφαλαιοποίηση δημιούργησε κλίμα και διαθέσεις, η Alpha Bank ξεκίνησε ανοδικά, υποχώρησε σημαντικά πιεζόμενη από πωλήσεις, αλλά οι αγοραστές επανήλθαν δριμύτεροι και την έστειλαν να κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας.

Σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων Eurobank, Εμπορική, ΔΕΗ, Εθνική και ΟΠΑΠ, προσπάθησε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση η Πειραιώς κλείνοντας πάνω από τα 10 ευρώ (έχει να συμβεί από τις 7/9/01) αλλά υπέκυψε στις ρευστοποιήσεις των τελευταίων λεπτών, σημαντικά κέρδη για Cosmote, Coca-Cola και Ιντρακόμ.

Επίσης, η φημολογία για επιστροφή ρευστού στους μετόχους των ΚΑΕ ώθησε τον τίτλο σε νέα υψηλά όπως και τους Γερμανό και Folli-Follie, ενώ από τις μετοχές του FTSE με αρνητικό πρόσημο τερμάτισαν την συνεδρίαση Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική και Τιτάν.

Όμως ο τίτλος που ”έκλεψε την παράσταση” ήταν αυτός του ΟΤΕ όχι μόνο για τα σημαντικά ημερήσια κέρδη του (+5,15%), αλλά και για την ευκολία που κινήθηκε σε ψηλότερα επίπεδα (πιθανή και η μετατόπιση ρευστότητας από τον τίτλο της Vodafone) δημιουργώντας υπόνοιες ότι μπορεί να δώσει ”ανάσες” στις Τραπεζικές μετοχές αν χρειαστεί.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ξεκίνησε ανοδικά, τετραπλή πρόσκρουση στην περιοχή των 2340 μονάδων, πρώτη διόρθωση μέχρι τις 2.330 μονάδες, νέα κίνηση μέχρι τις 2.340 μονάδες, εντονότερη οπισθοδρόμηση μέχρι το χαμηλό των 2322,41 μονάδων και από εκεί και πέρα μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση και κλείσιμο πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2346,19 μονάδες με κέρδη 1,41%, με τον τζίρο να φθάνει τα 289,2 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 129,7 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η τελική εικόνα με 231 ανοδικές μετοχές έναντι 83 πτωτικών και σε 20 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, νέο υψηλό 52 εβδομάδων για την ΗΥΑΤΤ (μετά την ολοκλήρωση του placement), όπως και για τον Βερνίκο, ανέβασε συναλλαγές ο Αβακας, σημαντικά κέρδη για την Αττικής και την Τρ. Κύπρου, κινητικότητα σε Ερμή, Ρόκα και Ελγέκα, ίσως χρειάζεται προσοχή αν ανεβάσει όγκους η Nexans, ενώ ο Κέκροπας σημείωσε όγκο συναλλαγών μηνός και βάλε (!).

Ολοκληρώθηκε σήμερα το placement μετοχών (16,67% ήτοι 14.000.000 τεμάχια) της εταιρίας Hyatt σε έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές στην τιμή των 8,9 ευρώ.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 289,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 129,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 100 και 67.297 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 12 και 11,76 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 50 τεμάχια της Folli Follie στα 24 ευρώ, ένα πακέτο 130 τεμάχια της εταιρίας Αλουμίνιο της Ελλάδος στα 16,98 ευρώ και ένα πακέτο 144 τεμάχια του ΟΤΕ στα 11,40 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 80.000 τεμάχια της Eurobank στα 15,88 ευρώ, ένα πακέτο 90.100 τεμάχια της Γερμανός στα 20,31 ευρώ και ένα πακέτο 109.260 τεμάχια της Cosmote στα 11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v