Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη... άνοδος στη Σοφοκλέους

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων παραγόντων της αγοράς, η άνοδος στη Σοφοκλέους την πρώτη ημέρα του νέου έτους ”φουντώνει” πάνω από τις 2.300 μονάδες, τροφοδοτούμενη, βεβαίως, και από τις πολιτικές εξελίξεις. Ισχυρά κέρδη για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, στο 10 προς 1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ό,τι το καλύτερο θα μπορούσαν να περιμένουν οι αισιόδοξοι της αγοράς, τους επιφυλάσσει η πρώτη συνεδρίαση στη Σοφοκλέους για το 2004.

Με τη μετοχή του ΟΤΕ να ενισχύεται κατά περίπου 3,5% προς τα 10,86 ευρώ, την Εθνική (21,26 ευρώ), την Eurobank (15,80 ευρώ) και την Alpha (στα 24,54 ευρώ) ο Γενικός Δείκτης κινείται στα υψηλά των 2.310 μονάδων, ελάχιστα χαμηλότερα από τη μέγιστη τιμή της προηγούμενης χρήσης.

Συνολικότερη η ανοδική αντίδραση, διαχέεται σε ευρύτατο φάσμα της αγοράς, αποκτώντας όμως – σε ορισμένες περιπτώσεις – κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά. Και αυτή η παράμετρος όμως είναι μέσα στο ”παιχνίδι”.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών διαμορφώνεται πλέον στο εντυπωσιακό 10/1, ενώ για 16 τίτλους καταγράφεται υψηλή τιμή 52 εβδομάδων.

Η δυναμική που φαίνεται να αποκτά η αγορά, με αφορμή το θετικό διεθνές κλίμα, κυρίως όμως τις δρομολογούμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μπορούν να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη στις 2.326,5 (μέγιστη τιμή 2003).

Μετοχές σηματωροί των όποιων βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων (ενδεικτική η περίπτωση των ΔΟΛ, Εθνικής Ακινήτων) καταγράφουν σημαντικά κέρδη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ανάλογο στίγμα δίνει και ο όμιλος Κλωνατέξ με τη συνολικότερη κίνηση των μετοχών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v