Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha και Εθνική διαμορφώνουν την τάση

Εντολές αγορών -όχι μόνο στην Εθνική όπως χθες– αλλά και στην Alpha (+2,6%) ανεβάζουν τον πήχη προς τα επίπεδα των 2.225 μονάδων. Αυξημένη εμπορευσιμότητα και επιλεκτικό ενδιαφέρον για ορισμένες μετοχές εταιριών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλη η Σοφοκλέους είναι δύο τραπεζικές μετοχές και ένας τηλεπικοινωνιακός τίτλος. Εντυπωσιακή από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή της Alpha Bank, δίνει τον τόνο και την ώθηση στον FTSE-20 και στον Γενικό Δείκτη.

Η μετοχή της Alpha Bank ξεκίνησε από τα 23,08 ευρώ και, με αυξημένες συναλλαγές, αντέδρασε με τη μία προς τα 23,66 ευρώ, για να παραμείνει πολύ κοντά στην υψηλή τιμή ημέρας μέχρι και τις περίπου 12.00΄(23,60 ευρώ).

Το εντυπωσιακό είναι πως η κίνηση στην Alpha Bank πραγματοποιείται με υψηλό τζίρο και αγοραστές από τουλάχιστον δύο ισχυρές τραπεζικές χρηματιστηριακές.

Ανάλογη είναι και η θετική απόδοση της Εθνικής (+1,6%), με την τιμή της να κυμαίνεται στα 20,3 ευρώ. Μικρότερα τα κέρδη (περίπου 1%) για τη μετοχή του ΟΤΕ, που όμως συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ανοδικής τάσης, την οποία η αγορά χρειαζόταν τεχνικά πέριξ των 2.225 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αυξημένη είναι και η συναλλακτικότητα

– εμπορευσιμότητα ορισμένων μετοχών της μεσαίας – χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Όπως όλα δείχνουν, εάν η τάση συντηρηθεί και στις επόμενες δύο ώρες τότε ο πήχης θα έχει όντως ενισχυθεί σε ό,τι αφορά την υψηλή τιμή πέριξ των 2.225 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση το εύρος διακύμανσης για το τέλος της χρήσης μπορεί να διαμορφωθεί μεταξύ 2.218 – 2.240 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v