Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ”βλέπει” η Marfin για τα ΚΑΕ

Κατά 59,6% αναμένεται να ενισχυθούν οι ενοποιημένες πωλήσεις των ΚΑΕ το 2004, με τα κέρδη προ φόρων να βελτιώνονται κατά 55%, όπως αναφέρει η Marfin, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου θα φτάσουν το 2004 στα 68,8 εκατ. ευρώ.

Τι ”βλέπει” η Marfin για τα ΚΑΕ
Αύξηση 59,6% αναμένεται να παρουσιάσουν οι ενοποιημένες πωλήσεις των ΚΑΕ το 2004 διαμορφούμενες στα 356 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κύκλο εργασιών ύψους 223 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για το 2003, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της, επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου το οποίο βασίζεται σε εκτιμήσεις της διοίκησης των ΚΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων του ομίλου των ΚΑΕ, εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν βελτίωση της τάξεως του 55% και θα φτάσουν στα 77,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 50 εκατ. ευρώ που αναμένονται για το 2003.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας υπολογίζονται στα 70 εκατ. ευρώ για το 2004, ποσό το οποίο συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις της Marfin για κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 68,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι προαναφερθείσες προβλέψεις στηρίζονται σε εκτίμηση για 7% αύξηση στον τουρισμό, στην ανακαίνιση των καταστημάτων, στη συγκράτηση των εξόδων, ενώ επισημαίνεται πως έχει ληφθεί υπόψη η αρνητική επίπτωση που θα έχει στο μικτό περιθώριο κέρδους η είσοδος των 10 νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v