Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες στο επίκεντρο

Εντολές αγοράς, άξιες αναφοράς, εμφανίζονται κυρίως σε δύο τρεις τραπεζικές μετοχές και blue chips. Σε περίπτωση που αντιδράσει αρχικά προς τις 2.220 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, θα πρέπει να περιμένουμε μικρή ”μόχλευση” και στην κατηγορία της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια από τα ίδια αναμένεται ότι θα έχουμε σήμερα και αύριο, στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις για το 2003.

Είναι προφανές, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση, πως με συναλλαγές λιγότερες των 100 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης θα κυμαίνεται μεταξύ ελάχιστης τιμής υψηλότερα των 2.200 μονάδων και μέγιστης προς τις 2.225 μονάδες.

Στο επίκεντρο εκτιμάται πως θα βρεθούν και σήμερα συγκεκριμένοι τραπεζικού τίτλοι, καθώς είναι σχετικές οι αναφορές τόσο της Marfin Hellenic όσο και της Εθνικής ΑΧΕ.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη χρηματιστηριακή, φήμες θέλουν να αναθερμαίνονται σενάρια περί συνεργασίας τραπεζικών ομίλων. Το σίγουρο είναι πως ο κλάδος θα προσφέρει μια ακόμη αντίδραση, λόγω νέων συμφωνιών, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται πρώιμο.

Εντολές αγοράς πάντως από πλευράς ξένων που πραγματοποιήθηκαν χθες θα συνεχιστούν και σήμερα, σταθεροποιώντας τη μετοχή της Εθνικής υψηλότερα των 20 ευρώ. Μικρότερο το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ, και σε αυτή τη φάση για την Alpha, η μετοχή της οποίας φέρεται να κερδίζει τη μάχη με τα 23 ευρώ.

Εάν ο τραπεζικός δείκτης συντηρήσει προς τις 2.220 μονάδες τον Γενικό, στα πρώτα τριάντα – σαράντα λεπτά της συνεδρίασης θα πρέπει να αναμένεται άμεση ανταπόκριση από πλευράς ορισμένων σχημάτων που δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Είναι γεγονός πως δύο – τρία επενδυτικά σχήματα επιχειρούν την καταγραφή υψηλότερων τιμών για μετοχές που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Από μετοχές της μεσαίας – χαμηλής κεφαλαιοποίησης ενδιαφέρον εμφανίζουν οι Κεραμεία Αλλατίνη, Κέκροψ, Elmec, Δομική Κρήτης, Ζήνων, Αθηνά, Φουρλής, ΚΑΕ και ορισμένες ακόμη.

Ζητούμενο για σήμερα, η διασφάλιση της χαμηλής τιμής των 2.205 μονάδων και η μικρή ενίσχυση του πήχη σε ό,τι αφορά την υψηλή τιμή (πέραν των 2.218 μονάδων) προς τις 2.225 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v