Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένοντας το... κλείσιμο!

Σε κλίμα... διακοπών εξακολουθεί να κινείται η Σοφοκλέους, αφού οι καθαρές συναλλαγές των περίπου 40 εκατ. ευρώ θα ταίριαζαν καλύτερα σε μία συνεδρίαση ημιαργίας. Περιορισμένη η κινητικότητα και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν οι τίτλοι της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha και της Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η... ημιαργία συνεχίζεται, καθώς από τα περίπου 62 εκατ. των συναλλαγών, τα περίπου 27 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένα πακέτα και ”γυρίσματα” μετοχών.

Οριακή η διακύμανση του Δείκτη, που κινείται προς τις 2.208 μονάδες και που σε εύρος τιμών δεν ξεπέρασε σε καμία στιγμή της ημέρας τις 8 μονάδες. Συντηρείται βέβαια ο Δείκτης οριακά υψηλότερα, καθώς η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά περίπου 1,4%, πλην όμως οι μετοχές με απώλειες είναι διπλάσιες αυτών που εμφανίζουν κέρδη.

Κατά συνέπεια και σήμερα μιλάμε για μία πτωτική συνεδρίαση, που γίνεται προκειμένου να πραγματοποιηθούν κάποια ”γυρίσματα” επί μετοχών.

Βλέπετε, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι θεματοφύλακες της Σοφοκλέους αυτές τις ημέρες είναι η καταγραφή προμηθειών και όχι η διαμόρφωση μιας ουσιαστικότερης εικόνας.

Από τις μετοχές του FTSE-20, μικρά είναι τα κέρδη για τις Alpha, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, Πειραιώς, οι οποίες είναι οι μόνες που κρατούν την αγορά σε υποφερτά επίπεδα. Γιατί και από τις μετοχές που καταγράφουν μικρά έστω κέρδη, μόλις 6 υψηλότερα του 4%, αντιδρούν με ελάχιστες συναλλαγές.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v