Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Χαμηλοί όγκοι, τράπεζες στο επίκεντρο

Με χαμηλό όγκο συναλλαγών και τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η τελευταία συνεδρίαση πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει και περιπτώσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων στις προσεχείς συνεδριάσεις. Οι τράπεζες στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Χαμηλοί όγκοι, τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τη διατήρηση της τάσης συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic εκτιμά πως οι όγκοι των συναλλαγών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, επισημαίνει πως λόγω των μικρών όγκων μερικές φορές αυξάνονται οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις.

Επιπλέον, η Marfin Hellenic αναφέρει πως ”νευρικότητα” θα προκαλέσει στις μετοχές της ΔΕΗ, της Μυτιληναίος και της Μέτκα η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απιστία.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως τα ευνοϊκά νέα από τον τραπεζικό κλάδο συνεχίζουν να προσδίδουν ένα θετικό κλίμα στις τράπεζες, ενώ εκτιμά πως είναι πιθανόν να παρατηρήσουμε διαθέσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων στις προσεχείς συνεδριάσεις, αν και -όπως επισημαίνει– ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.200 μονάδων κατάφερε να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, το οποίο και αποδίδει στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης προς το τέλος της συνεδρίασης.

Οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, προσθέτει η χρηματιστηριακή, εν όψει των εορτών, ενώ επισημαίνει πως η μετοχή της Alpha Bank παρουσίασε ”υπεραπόδοση” κλείνοντας με κέρδη 1,69% μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s.

Τι έγινε στο διάστημα από 22-23/12: Τεχνικά, οι δύο συνεδριάσεις δεν προσέθεσαν πολλά πράγματα στην εικόνα του Γενικού Δείκτη πλην της επιβεβαίωσης της βάσης των 2.200 μονάδων και της διατήρησης του αγοραστικού σήματος των βραχυπρόθεσμων κινητών μέσων, όπως αναφέρει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της.

Η αγορά κατά πάσα πιθανότατα θα κινηθεί σε ακόμα πιο ράθυμους ρυθμούς και ενδεχομένως η τελευταία και λιγότερο η προτελευταία συνεδρίαση του έτους να αποκτήσουν κάποιο ενδιαφέρον εν όψει κάποιων κινήσεων για το κλείσιμο του έτους, επισημαίνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως θα πρέπει να προσεχθεί η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, καθώς σχεδόν όλες οι μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις του κινούνται στα όρια των υψηλών έτους, με προεξέχουσα την Alpha Bank, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της φημολογίας αναφορικά με τις προοπτικές της για το 2004, αλλά και την πιθανότητα μετοχικής προσέγγισης από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v