Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μέτρο οι ρευστοποιήσεις- κρατούν οι τράπεζες

Με το περίπου 1/4 των συναλλαγών να αφορά πακέτα και ”γυρίσματα”, κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο Γ.Δ. Παρατηρούνται ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση υπεραξιών, ενώ οι τράπεζες κρατούν μεγάλο μέρος των κερδών τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση αποδόσεων οδηγούν τον Δείκτη προς τις 2.212 μονάδες. Με συναλλαγές περίπου 90 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 25 αφορούν προσυμφωνημένες πράξεις, πακέτα και ”γυρίσματα” κυρίως θυγατρικών μετοχών.

Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να ενταθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ο τίτλος της Εθνικής κυμαίνεται στα 19,62 ευρώ, της Alpha ενισχύεται κατά περίπου 2% (22,46 ευρώ), της δε Πειραιώς προς τα 9,38 ευρώ.

Η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος είναι ενδεικτική στην περίπτωση του ΟΤΕ, όπου οι συναλλαγές κυμαίνονται σημαντικά χαμηλότερα του μέσου ημερήσιου τζίρου. Η τρέχουσα τιμή της μετοχής του Οργανισμού διαμορφώνεται στα 10,40- 10,46 ευρώ.

Αυξημένη η συναλλακτική κίνηση στη μετοχή της Panafon, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη που καταγράφουν οι δύο μετοχές των εταιριών του Γ. Μπατατούδη.

Τόσο η μετοχή της Intersat, όσο και της ΕΡΓΑΣ, εμφανίζουν αξιόλογη συναλλακτικότητα και απόδοση (Ας όψεται η ρευστότητα περίπου 1,1 εκατ. ευρώ που έλαβε o πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ).

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι όποιες κινήσεις στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς αφορούν κυρίως θυγατρικές μετοχές και συγκεκριμένους τίτλους (Altec, Λάμδα, Διας Επενδυτική, Logic Dis, κ.α.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v