Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αντίδραση στο ΧΑ; Γιατί όχι;

Υπάρχει διάθεση και προϋποθέσεις για να κινηθεί μέχρι τέλους της χρήσης, υψηλότερα η αγορά. Εάν μάλιστα σταθεροποιηθούν οι διεθνείς αγορές δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 2.250 με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρες προϋπολογισμού η σημερινή και η αυριανή, χωρίς να διαφαίνονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η εκτίμηση πως η ερχόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τα χρηματιστήρια διεθνώς, τους υποχρεώνει να λάβουν θέσεις από τώρα στην αγορά και όχι από τα μέσα Ιανουαρίου, όπως είθισται.

Αυτό δικαιολογεί εν μέρει τις σχεδόν επιθετικές εντολές αγοράς στη μετοχή των Alpha, Eurobank, Πειραιώς και δευτερευόντως, Εθνική.

Ενθαρρυντική και η πορεία των μετοχών των ΔΕΗ, Γερμανού, Ελληνικής Τεχνοδομικής, ενώ στο προσκήνιο έχει επανέλθει μια σειρά μετοχών εταιριών μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είτε πρόκειται για την Ηλεκτρονική Αθηνών (που θα διανείμει τελικά μέρισμα 0,31 ευρώ από 0,12 που αρχικά είχε προταθεί), ή τον Φουρλή, τον Σαράντη, Εverest, ELMEC, μέχρι τις Πλαίσιο, Notos, Τεγόπουλος, Ζήνων, Πετζετάκις και πολλές άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας, παραμένουν πολύ κοντά στην υψηλή τιμή έτους ή προχωρούν σε διάσπασή της.

Τεχνικά για σήμερα, οι λίγοι που παραμένουν ”εντός πεδιάς” θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά προς τις 2.250 μονάδες, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους.

Η αντίδραση θα στηριχθεί πρωτίστως σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v