Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιος με... δόντια στο Χ.Α.

Μεταξύ 2.180 - 2.185 μονάδων κινείται χωρίς ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον η αγορά. Μικτή η τάση για τις δεικτοβαρείς μετοχές, που διευκολύνουν την... ισορροπία στην αγορά παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις εξελίσσεται μέχρι στιγμής η εικόνα της αγοράς. Με συναλλαγές περίπου 15 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, ο Γενικός Δείκτης εξακολουθεί να αργοκινείται γύρω από τις 2.180-2.185 μονάδες.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη λογική της αδράνειας, που χαρακτηρίζει σειρά δεικτοβαρών μετοχών. Μικρές οι όποιες διακυμάνσεις για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Εθνική και Eurobank.

Άλλες μεν (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ) κινούνται με μικρά κέρδη, άλλες (Alpha Bank, 3E, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Εμπορική, και ΕΤΕ) με μικρές απώλειες. Με αυτό τον τρόπο συντηρείται ο FTSE 20 στα τρέχοντα επίπεδα, κάτι που διευκολύνει τη μετακύλιση θέσεων συμβολαίων μηνός Δεκεμβρίου στον επόμενο μήνα.

Από επιμέρους μετοχές σημαντική άνοδος κατά 11%, αλλά με λίγες συναλλαγές για τους Μουριάδη (0,5 ευρώ), Αθηνά, Λύκος (4,3 ευρώ), Μέτκα (4,46 ευρώ), Νότος (3,7 ευρώ), Πλαίσιο (9,52 ευρώ) και ορισμένες ακόμη διατηρούν κάποια ανεκτή εμπορευσιμότητα και ανοδική τάση.

Από τον τραπεζικό κλάδο η μετοχή που ξεχωρίζει, και σήμερα, είναι αναμφίβολα αυτή της Πειραιώς, με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών, αλλά και τιμής, στα 9,12 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως η μετοχή της Γερμανός, που από σήμερα καταλαμβάνει τη θέση της ΕΤΒΑ στον πίνακα του FTSE 20, κυμαίνεται στα 19,86 ευρώ.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στη μετοχή της Hyatt, που σε εύθετο χρόνο θα καταλάβει τη θέση της Panafon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v