Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σινιάλα αντίδρασης από ευρωαγορές λαμβάνει το ΧΑ

Στο ενδεχόμενο αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών ποντάρουν όσοι τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις απορροφούν την προσφορά που εκδηλώνεται από πλευράς κυρίως εγχώριων θεσμικών. Εφικτή η αντίδραση μίας συγκεκριμένης ομάδας μετοχών της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ένταση με την οποία διόρθωσαν χθες οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ εύλογα παραπέμπει σε ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια. Ειδικότερα στην περίπτωση του ΟΤΕ οι πωλήσεις από ένα σημείο και μετά ήταν άκρως επιθετικές, σε σημείο που αρκετοί διερωτήθηκαν για την... ανάγκη άμεσης απο0κόμισης ρευστότητας.

Εάν όμως σήμερα- αύριο, αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές, η Σοφοκλέους δεν μπορεί και δύσκολα θα μείνει ανεπηρέαστη. Άλλωστε, η προσφορά που εκδηλώθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες είχε την αντίστοιχη ζήτηση. Για να αντιστραφεί όμως η τάση, θα πρέπει ο ΟΤΕ να κινηθεί υψηλότερα των 10,30 ευρώ, ο δε ΟΠΑΠ πάνω από τα 11,60 ευρώ.

Θα πρέπει και η μετοχή της Εθνικής να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει σταθερή η πορεία της Eurobank και της θετικής χθες ΔΕΗ.

Ας μην διαφεύγει άλλωστε της προσοχής μας ότι η μετοχή της Eurobank εντάσσεται πλέον στον ευρωπαϊκό δείκτη, ενώ αναμένει και την είσοδό της στον μεγαλύτερο δείκτη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στην συνέχεια.

Στην περίπτωση που αντιδράσει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση και από το χώρο της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου είναι εμφανής η προσπάθεια από πλευράς θεσμικών για απεγκλωβισμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v