Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, στις πιέσεις που ασκούνται στην ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων, στην επαναφορά ”μαθηματικού τύπου” στις κατασκευαστικές, αλλά και στις ενισχύσεις των μικρομεσαίων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στο ομόλογο του ελληνικού δημοσίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στις πιέσεις που ασκούνται στην ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων, στην επαναφορά ”μαθηματικού τύπου” στις κατασκευαστικές, αλλά και στις ενισχύσεις των μικρομεσαίων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ομόλογα: Η Ελλάδα είναι ισχυρή, αλλά επί πιστώσει, σημειώνει η Καθημερινή αναφερόμενη στη χθεσινή δημοπρασία του Δημοσίου για το υπερδάνεια του 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Βήμα η απόδοση των τριετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου κατά τη χθεσινή δημοπρασία τίτλων λήξης στις 21/06/2006 με επιτόκιο 2,75%, συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ κινήθηκε ανοδικά.

ΑΕΠ: Η αύξηση των εισαγωγών με ρυθμό μεγαλύτερο των εξαγωγών, που αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα σκιάζει την εντυπωσιακή άνοδο του ΑΕΠ, που σημειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2003, κατά 5% όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με την Εξπρές τα Ολυμπιακά έργα και το ΚΠΣ έφεραν την κατά 5% αύξηση στο ΑΕΠ.

Κατασκευαστικές: Την ίδια στιγμή που περίπου 20 μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού περί το ένα δισ. ευρώ, βρίσκονται μπλοκαρισμένα για αρκετούς μήνες, η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ προετοιμάζει την επαναφορά του στο αμαρτωλό καθεστώς του μαθηματικού τύπου δια της πλάγιας οδού τονίζει η Καθημερινή.

Μικρομεσαίες: Με δυο κινήσεις, την ανακατανομή πόρων του Γ’ ΚΠΣ, ύψους 2 δισ. ευρώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη και την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων αύριο η κυβέρνηση πραγματοποιεί το μεγάλο άνοιγμα στους μικρούς ενόψει των εκλογών.

ΕΚΤ: Πολλαπλές πιέσεις ασκούνται στην ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια του ευρώ όπως αναφέρει το Βήμα.

Ελλείμματα: ”Εστίες ελλειμμάτων” είναι οι Ολυμπιακές υποδομές σύμφωνα με την εφημερίδα Κέρδος, που συμπληρώνει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ επισημαίνει παράλληλα πως οι ιδιώτες που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την εκμετάλλευσή τους παραμένουν στο σκοτάδι.

ΙΚΑ: Στο μικροσκόπιο του ηλεκτρονικού ελέγχου του ΙΚΑ τίθεται στο εξής η συνταγογράφηση, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η Ημερησία τονίζει πως τα μέτρα αποδίδουν και πως το ΙΚΑ έχει πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία σημειώνει πως το ΙΚΑ προωθεί αντικειμενικό σύστημα ελέγχου των επιχειρήσεων και δικλίδες ασφαλείας στις υγειονομικές δαπάνες.

Κοινοτικές Δαπάνες: Για ”φρένο” στις κοινοτικές δαπάνες κάνει λόγο η Ναυτεμπορική σύμφωνα με την οποία η κοινή παρέμβαση των 6 κρατών μελών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία) με καθαρή συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό και η επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι για συγκράτηση των κοινοτικών δαπανών την περίοδο 2007 – 2013 ήταν αναμενόμενη.

TVX: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός έπειτα από σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Από 01/01/2004 θα εφαρμοστούν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ σύμφωνα με το Βήμα.

Γενική: Ανταγωνιστική προσφορά καταθέτει η Marfin για τη Γενική, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως η Marfin αποφάσισε χθες την υποβολή δεσμευτικής πρότασης.

Γρηγόρης: Σε πώληση ακινήτων προχωράει η Γρηγόρης σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως η εταιρία ”φλερτάρει” νέες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v