Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιφνιδιαστικές πιέσεις στην αγορά (update)

Ισχυρότατες πιέσεις σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης εκδηλώθηκαν στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα να κλυδωνισθεί το γενικότερο θετικό κλίμα και να απειληθούν οι 2.200 μονάδες. Στη συνέχεια επήλθε σχετική ισορροπία, κυρίως σε τηλεπικοινωνίες - τράπεζες.

Ισχυρότατες πιέσεις σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης εκδηλώθηκαν στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα να κλυδωνισθεί το γενικότερο θετικό κλίμα και να απειληθούν οι 2.200 μονάδες.

Στη συνέχεια, ωστόσο, επανήλθε σχετική ισορροπία, κυρίως στις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών παραμένει σε αρνητικό πρόσημο.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδουν τις πιέσεις σε συγκεκριμένους τίτλους-”σηματωρούς” και στην αποχώρηση θεσμικών δυνάμεων από τα συγκεκριμένα ”χαρτιά”.

Ασφαλώς το σημερινό ξεκίνημα της συνεδρίασης, και μάλιστα εν μέσω θετικότατου διεθνούς κλίματος, με τις περισσότερες αγορές να καταγράφουν νέα υψηλά τρέχοντος έτους, σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε για το τι θα επακολουθήσει σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Κάτι που φαίνεται αυτή τη στιγμή και από το –1,88% του 80άρη, έναντι του +019% του FTSE-20. Εντυπωσιακή η επίθεση πωλητών μετά τις 13.40, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι πτωτικές μετοχές να είναι πενταπλάσιες των ανοδικών, ενώ περίπου 30 εμφανίζουν απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

Είναι εξάλλου ενδεικτικό ότι στην πτωτική του κίνηση διέσπασε με εξαιρετική άνεση και το ψυχολογικό φράγμα των 2.200 μονάδων, φτάνοντας μέχρι τις 2.198 μονάδες.

Της πτωτικής κίνησης ηγούνται Γρηγόρης, ΔΟΛ, Σάνυο, Εθνική Ακινήτων, Προμότα (όλες με απώλειες σημαντικά μεγαλύτερες του 6%), ενώ αντίθετα από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ο μόνος τίτλος που πιέζεται σημαντικά είναι αυτός της ΕΛΤΕΧ, με απώλειες που προσεγγίζουν το 3%.

Σίγουρα είναι μια συνεδρίαση που δεν θα αφήσει το σύνολο των εμπλεκομένων να πλήξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v