Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας

Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν, το ”κυνήγι” της εφορίας για χρέη ύψους 5,1 δισ. ευρώ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, η επέκταση των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας
Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν, το ”κυνήγι” της εφορίας για χρέη ύψους 5,1 δισ. ευρώ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, η επέκταση των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Σαντάμ Χουσεΐν: Στο νέο σκηνικό μετά το τέλος του Σαντάμ αναφέρεται η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο Ιρακινός δικτάτορας βρίσκεται ήδη εκτός Ιράκ.

Τα Νέα τονίζουν πως χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά, ο Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη ζωντανός, ενώ συμπληρώνουν πως τον ξετρύπωσαν οι Αμερικανοί, όταν ένας Ιρακινός τους αποκάλυψε την κρυψώνα του. Η σύλληψη και η συνεχιζόμενη δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν δεν σηματοδοτούν το τέλος του πολέμου και της βίας.

Εφορία: Για κυνήγι της εφορίας σε 518.318 οφειλέτες για χρέη ύψους 5,1 δισ. ευρώ κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η τελευταία προθεσμία για τη ρύθμιση και εφάπαξ καταβολή των οφειλών χωρίς προσαυξήσεις είναι η προσεχής Παρασκευή.

Επτά κινήσεις που μπορούν οι φορολογούμενοι να υιοθετήσουν μέχρι τέλους του έτους ώστε να αποφύγουν τις ”παγίδες” και να πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2004 παραθέτει η Ναυτεμπορική

ΣΔΟΕ: Στο ”μικροσκόπιο” του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, οι μεγαλοεισοδηματίες, καθώς και όλα τα φυσικά πρόσωπα των οποίων η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας δεν συμβαδίζει με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Επιτόκια: Αυθαιρεσίες διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στον τρόπο με τον οποίο τα πιστωτικά ιδρύματα καθορίζουν το κυμαινόμενο επιτόκιο των δανείων και καλεί σήμερα τους επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τους κανόνες διαφάνειας που ισχύουν, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Επιχειρήσεις: Ένας στους δέκα Έλληνες έχει δική του επιχείρηση, όπως επισημαίνει η Ημερησία, που σημειώνει πως στην τετραετία 1999-2002 άνοιξαν 293.000 επιχειρήσεις, ενώ έκλεισαν 221.000.

Ταμείο Εγγυοδοσίας: Τα Ταμείο Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός το οποίο σε είκοσι ημέρες θα απαντά στην αίτηση του επιχειρηματία, ενώ η λειτουργία του ξεκινά με προίκα 100 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Δάνεια: Στα εορτοδάνεια στρέφονται οι καταναλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο αναμένεται να δανεισθούν περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Γεγονός μεγάλου επενδυτικού και εθνικού ενδιαφέροντος αποτελεί πλέον η επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη, στην οποία το ενεργητικό ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

FG Europe: Τα 100 εκατ. ευρώ θα πλησιάσουν φέτος οι πωλήσεις της FG Europe, ενώ κατά το 2004 θα ξεπεράσουν τα 250 εκατ. ευρώ λόγω της διεθνοποίησης και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του στρατηγικού εταίρου Fujitsu Siemens, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιάννης Παντούσης.

Μηχανική: Έργα ύψους 390 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Μηχανική μέσω της θυγατρικής της Θόλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v