Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν στο τιμόνι οι τράπεζες

Με οδηγό τις τράπεζες, και ειδικότερα την Εθνική, η αγορά οδηγείται με ήπιο τόνο και ρυθμό προς τις 2.218 μονάδες. Θετική ένδειξη η αφύπνιση πλειάδας μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις τράπεζες (+1,45%) και μοχλό την Εθνική (2,55%) κινείται πέριξ των 2.215 μονάδων ο Δείκτης. Το εύρος διακύμανσης για σήμερα παραμένει περιορισμένο μεταξύ των 2.206,27 - 2.217,96 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές 83 εκατ. ευρώ.

Από τους επί μέρους κλαδικούς δείκτες τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν ο κλωστοϋφαντουργικός και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Οι τηλεπικοινωνίες κινούνται οριακά (0,29%), τα δε τρόφιμα κατά 0,43%. Και μπορεί ο Γενικός Δείκτης να ενισχύεται κατά μόλις 0,5%, πλην όμως περίπου 180 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 115 που υποχωρούν.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μια σειρά μετοχών (Ideal, Μουριάδης, Yalco, Ευρωσυμμετοχές, Κλωνατέξ, Φάνκο, Νάουσα, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Μαρακ, ΜΕΑΓΑ) σημειώνουν κέρδη υψηλότερα του 3%.

Να σημειωθεί πως για 58 μετοχές συνολικά τα κέρδη ξεπερνούν το 2%.

Αποτελεί αναμφίβολα ενθαρρυντική ένδειξη και επιβεβαίωση εκτιμήσεων παραγόντων της αγοράς πως προς το κλείσιμο της χρήσης θα επιχειρηθεί μία συνολικότερη αντίδραση της αγοράς.

Το ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει μεταξύ του εύρους διακύμανσης των 2.207-2.218 μονάδων, με συναλλαγές που θα ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v