Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2004, ο ρυθμός αύξησης της χρήσης των πιστωτικών καρτών, οι συντάξεις, τα ενοίκια, αλλά και η ευρύτερη εικόνα της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2004, ο ρυθμός αύξησης της χρήσης των πιστωτικών καρτών, οι συντάξεις, τα ενοίκια, αλλά και η ευρύτερη εικόνα της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Ευρωζώνη: Ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη αλλά και υψηλότερο πληθωρισμό για το 2004 προβλέπει στο τελευταίο ενημερωτικό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνει το Βήμα.

Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική αναφέρει πως, σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι ελληνικοί στόχοι είναι πιο εφικτοί, ενώ η Εξπρές τονίζει πως βάσει των προβλέψεων της ΕΚΤ αρχίζει ισχυρότερη ανάκαμψη, η οποία θα συνοδευτεί με αύξηση του πληθωρισμού.

Πιστωτικές Κάρτες: Καταναλωτές επί πιστώσει και με δόσεις είναι οι Έλληνες σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία τονίζει πως ο ρυθμός αύξησης του τζίρου μέσω συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες εμφανίζει αύξηση 12%-15% σε σχέση με πέρυσι.

Ενοίκια: Πέφτουν τα ενοίκια ως και 20% σε μεσαίες και μεγαλύτερες κατοικίες, τονίζουν τα Νέα.

Συντάξεις: Στο νέο επίδομα εξομάλυνσης, που αντικαθιστά τα 3 που καταργούνται, αναφέρεται η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με τη οποία οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι της τάξεως 4%-8,8%, με την κατώτερη να διαμορφώνεται στα 295 ευρώ.

Θωμαδάκης: Τα νέα μέτρα για την προστασία της αγοράς αναλύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”.

Σοφοκλέους: Ο Άρειος Πάγος, η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας, έχει δρομολογήσει από τον περασμένο Αύγουστο μεγάλη έρευνα για τα χρηματιστηριακά παίγνια του 1999, τις ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α. τονίζει, μεταξύ άλλων, η Καθημερινή, η οποία αναφέρει επίσης πως η Σοφοκλέους εξελίσσεται σε αγορά δύο ταχυτήτων, ανάμεσα σε ισχυρούς και αδύναμους.

Στα ”Θαύματα της Αγοράς” αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει γιατί ανεβαίνουν παράλληλα όλες οι αξίες, αλλά και το επικίνδυνο ”παζλ” των νομισμάτων.

ΣΕΒ: Για υπέρογκες αυξήσεις της τάξεως του 15% στα τιμολόγια φυσικού αερίου του 2004 κατηγορούνται οι βιομήχανοι των ΕΠΑ Αττικής, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Ημερησία τονίζει πως η ΔΕΠΑ ζητά εξηγήσεις από την ηγεσία του ΣΕΒ, ενώ συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, αφήνει αιχμές για την αξιοπιστία του συνδέσμου βιομηχάνων.

Τουρισμός: Η άμεση διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό θα απορροφήσει κονδύλια 9 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της εκστρατείας για το 2004 θα είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Βήμα.

Εθνική: Στο ΙΚΑ πωλεί το κράτος το 2% της Εθνικής Τράπεζας εντός των ημερών σύμφωνα με την Ημερησία.

ΕΛΠΕ: Τις κινήσεις της διοίκησης των ΕΛΠΕ που εγείρουν τις απορίες της αγοράς επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Γενική: Προσφορές κατέθεσαν η Marfin Bank και η Societe Generale για τη Γενική, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η Aspis Bank οριστικοποίησε τη θέση της, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για ”περίεργη” παραμονή της μετοχής στα 6 ευρώ.

Δέλτα: Τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο όμιλος Δέλτα το 2004 για το επενδυτικό του πρόγραμμα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως αναφορικά με την Goody’s ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το κοινό θα δει μια περίοδο συνεχούς ανανέωσης.

Seafarm: Το ”πράσινο φως” αναμένεται, σύμφωνα με την Εξπρές, να δώσουν οι τράπεζες στη Seafarm Ionian, καθώς εντός των επόμενων ημερών, καθώς πρόκειται να ανακοινωθεί το σχέδιο για την επιβίωσή της.

Κλείνει το θέμα της Seafarm Ionian με την ένταξή της στο άρθρο 44 του Αναπτυξιακού Νόμου και την ανάληψη του management από τη Σελόντα, αναφέρει το Κέρδος.

Έμπεδος: Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ παρέδωσε η Έμπεδος, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v