Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερός ο Δείκτης - χαμηλότερα η αγορά

Για μια ακόμη συνεδρίαση η εικόνα της αγοράς είναι... μαγική. Λίγο πάνω - λίγο κάτω ο Γενικός Δείκτης, κάτω όμως η πλειονότητα των εισηγμένων μετοχών. Ζητούμενο δεν είναι τόσο το όποιο κλείσιμο του Δείκτη, όσο η πορεία μιας ομάδας μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ναι μεν αλλά...

Μπορεί μεν ο Γενικός Δείκτης να κινείται γενικά υψηλότερα, ”παλεύοντας” μέχρι τέλους τις 2.200 μονάδες, όμως το σύνολο των εισηγμένων υποχωρεί χωρίς αντιστάσεις χαμηλότερα. Έχουμε δηλαδή ακόμη μία συνεδρίαση μη αντιπροσωπευτική της συνολικότερης εικόνας της αγοράς.

Διαπιστώνεται, για μία ακόμη φορά, πως τους τελευταίους μήνες ”παίζονται” μετοχές εταιριών, που κατά κύριο λόγο προτιμώνται και περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια ξένων διαχειριστών και βεβαίως σε αυτά των 6-8 ελλήνων χρηματιστών - συνεργατών τους.

Όμως η συνολικότερη εικόνα της αγοράς σήμερα είναι αρνητική, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται, πέραν των συνήθων ”γνωστών αγνώστων”, και ορισμένες μετοχές, όπως η Ντεσπέκ Πολυμέσα, Σιδενόρ, Ιασώ, Ηπειρωτική, Κεραμεία Αλλατίνη, Κρι Κρι.

Στο υπόλοιπο κομμάτι της αγοράς, όμως, διαπιστώνεται πως πραγματοποιούνται ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση κερδών, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στην περίπτωση του Μπενρουμπή, της Νεοχημικής και άλλων μετοχών αυτής κατηγορίας.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς, θα λέγαμε ότι δεν μας απασχολεί τόσο αυτό καθεαυτό το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, αλλά ο αριθμός των μετοχών που θα ”κλείσουν” ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v