Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ σφύρας και... 2.200 μονάδων

Υπάρχει διάθεση να κλείσει σήμερα η Σοφοκλέους υψηλότερα των 2.200 μονάδων, όμως το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει επιφυλακτικό μετά και τους χθεσινούς ”χρησμούς” της Fed. Θετική κίνηση και σήμερα για μία σειρά δεικτοβαρών μετοχών, όπως ΔΕΗ - ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Παίζει” με την... υπέρβαση των 2.200 μονάδων η Σοφοκλέους. Αρχικά, ο Δείκτης κινήθηκε προς τις 2.201, για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τις 2.198 μονάδες, απ’ όπου και αντέδρασε πάλι, μετά τις 11.40, προς τις 2.201,2 μονάδες.

Φαίνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μας επιφυλάξει εκπλήξεις προς το ”κλείσιμο”, όσον αφορά στο κατά πόσο θα επιτευχθεί σήμερα η διάσπαση των 2.205 μονάδων.

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ, με δύο πακέτα στον ΟΠΑΠ (52.000 και 150.000 τεμάχια) και ένα στη Sea Farm (187.000 τεμάχια).

Ο FTSE-20 κινείται ανοδικά κυρίως λόγω της ΔΕΗ (19,70 ευρώ), των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά πρωτίστως του ”γυρίσματος” της Εθνικής. Ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και η μετοχή του ΟΤΕ, όπου επίσης εμφανίζονται αγοραστές.

Πάντως, σε γενικές γραμμές το κλίμα στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση παραμένει επιφυλακτικό, καθώς λίγες μετοχές, με χαμηλότερη όμως εμπορευσιμότητα από χθες, κινούνται ανοδικά.

Η επιφυλακτικότητα που επικρατεί και στα διεθνή χρηματιστήρια - ειδικότερα στη Νέα Υόρκη- σε ό,τι αφορά το ”φτηνό” (ή ”ακριβότερο”) δολάριο, δεν φαίνεται ικανή, με βάση τη διαγραμματική απεικόνιση του Dow Jones, να ανακόψει την πορεία του δείκτη προς την υπέρβαση των 10.000 μονάδων.

Άλλωστε, μέχρι το τέλος της χρήσης υπολείπεται ακόμη ένας κύκλος, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι ανοδικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v