Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Ο κώδικας διαφάνειας της Κεφαλαιαγοράς, η μείωση των χρεών των Ταμείων προς τα νοσοκομεία, το 2%-2,5% της Εθνικής Τράπεζας που θα περάσει στα Ταμεία, αλλά και οι ανατιμήσεις απασχολούν, μεταξύ άλλων, τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Ο κώδικας διαφάνειας της Κεφαλαιαγοράς, η μείωση των χρεών των Ταμείων προς τα νοσοκομεία, το 2%-2,5% της Εθνικής Τράπεζας που θα περάσει στα Ταμεία, αλλά και οι ανατιμήσεις απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Πληθωρισμός: Ο πληθωρισμός ”φέρνει γκρίνια”, σύμφωνα με το Βήμα, που αναφέρει πως, παρά τη διατήρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα μεταξύ 3,3% και 3,5% και παρά την εκρηκτική άνοδο του ευρώ που εμποδίζει τις αυξήσεις στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες, η αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων που προαναγγέλλουν οι βιομήχανοι φέρνει γκρίνια στην κυβέρνηση.

Πλαστά Τιμολόγια: Φορολογική αμνηστία στους λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΛΠ: Με σχέδιο νόμου, το οποίο προωθεί για ψήφιση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετά από αιτήματα των παραγωγικών τάξεων, εισάγονται νέες ρυθμίσεις στον Νόμο 2190/20 ”περί Ανωνύμων Εταιριών”, καθώς και στον φορολογικό Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, με στόχο τη συμπλήρωση της νομοθεσίας εν όψει της εισαγωγής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Κεφαλαιαγορά: Για κώδικα διαφάνειας στην Κεφαλαιαγορά κάνει λόγο η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία την άνοιξη του 2004 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο Κώδικας Κεφαλαιαγοράς που παρουσιάστηκε χθες.

ΚΠΣ: Τα προγράμματα της απασχόλησης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των οδικών αξόνων είναι τα ”κερδισμένα” από την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Υγεία: Τροφοδότη λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα, μέσω του οποίου θα εξοφλούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, αποφάσισε να δημιουργήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει ο ”κύκλος” των χρεών των Ταμείων προς τα νοσοκομεία και των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, αναφέρει το Βήμα.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ”αγώνα δρόμου” για αναζήτηση ενός ακόμη ποσού ύψους 1,3 δισ. ευρώ για να καλύψει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία.

Εορτοδάνεια: Έκρηξη παρουσιάζει η ζήτηση για εορτοδάνεια, σύμφωνα με τα Νέα, που αναφέρουν πως οι αιτήσεις είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι και αφορούν σε συνολικό ποσό δανείων υψηλότερο κατά 300% από το αντίστοιχο περυσινό.

Τηλεπικοινωνίες: Στα 6 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε επενδύσεις κεφαλαίων.

Το Βήμα επισημαίνει πως με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, ο απολογισμός περιλαμβάνει μείωση τιμολογίων, πληθώρα νέων υπηρεσιών και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εθνική: Στα Ταμεία θα περάσει το 2%-2,5% της Εθνικής, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Βήμα.

Vodafone: Υπηρεσίες 3G θα προσφέρει σε επιλεκτικούς πελάτες η Vodafone, αναφέρει η Καθημερινή.

Τιτάν: Με αλματώδη βήματα προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα της Τιτάν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως ο όμιλος έκλεισε δύο deals σε διάστημα δύο ημερών.

Σύμφωνα με την Εξπρές, ο όμιλος Τιτάν αναδιατάσσει τις δυνάμεις του στην αγορά τσιμέντου στα Βαλκάνια, ισχυροποιώντας ουσιαστικά την παρουσία του τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην πΓΜΔ, εν όψει της δυναμικής ανάπτυξης που αναμένεται τα επόμενα χρόνια στις χώρες αυτές.

Ολυμπιακή: Σωρεία λαθών, τραγικών παραλείψεων και σαφής παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας στην Ολυμπιακή Αεροπορία καταγγέλλει σε σχετική του ερώτηση ο βουλευτής κ. Στέφανος Μάνος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΔΕΠΑ: Μήνυμα στο παρά πέντε στην ισπανική Gas Natural να μην προχωρήσει στην εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ απηύθυνε κατ’ ουσίαν ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. βουλευτής, κ. Αθ. Νάκος, τονίζει η Ημερησία.

Carrefour: Πωλητήριο σε τέσσερα ακίνητα βάζει η Carrefour, αναφέρει η εφημερίδα Κέρδος, που συμπληρώνει πως ο όμιλος πουλάει 14 ακίνητα σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία sale & leaseback που έχει γίνει στην Ελλάδα και είναι ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Ασπίς: Στον κλάδο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών εισέρχεται ο όμιλος Ασπίς, μέσω της νέας θυγατρικής του Aspis Real Estate, η οποία επιδιώκει τη δημιουργία ολοκληρωμένης αλυσίδας κτηματομεσιτικών γραφείων, σύμφωνα με το Κέρδος.

Κυριακούλης: Για ”ούριο άνεμο” στα πανιά της Κυριακούλης κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 9% στο εννεάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v