Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην άνοδο των ξένων το βλέμμα της Σοφοκλέους

Το ανοδικό rebound σε ευρωπαϊκές αγορές και Νέα Υόρκη μπορεί να διαμορφώσει και πάλι θετική τάση στη Σοφοκλέους. Άλλωστε, όλες οι δυνάμεις της αγοράς έχουν λόγο να εργαστούν από κοινού για το... δώρο των Χριστουγέννων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών τιμών για το ευρώ και τον χρυσό δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια και κατά συνέπεια η Σοφοκλέους θα πρέπει να σχετίζεται όλο και περισσότερο με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας του εύρους 2.170-2.180 μας επιτρέπει για σήμερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Άλλωστε, οι εφεδρείες που επιστρατεύτηκαν χθες (Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Cosmote, ΟΠΑΠ, Panafon) διατηρούν την ανοδική τους φορά.

Εάν μάλιστα ακολουθήσει σήμερα η Εθνική, αντιδρώντας και πάλι προς τα 19 ευρώ, δεν αποκλείεται να αντιδράσει και πάλι υψηλότερα των 2.185 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Στον κατασκευαστικό κλάδο όλα δείχνουν πως αμβλύνονται οι πιέσεις, με πιθανό ενδεχόμενο την αντίδραση του κλαδικού δείκτη. Η αγορά όμως έχει ενδιαφέρον σε επιμέρους κινήσεις και μετοχές. Ο όμιλος Κλωνατέξ, για παράδειγμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ρίχνει το βάρος του πλέον στις τηλεπικοινωνίες.

Οι μετοχές των Τέρνα, Folli Follie, Μπενρουμπή, Δυναμική Ζωής, αλλά και μία σειρά τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, είτε καταγράφουν ανώτερη τιμή έτους είτε κινούνται πολύ κοντά σε αυτή. Η είσοδος του ΟΛΠ στον Γ.Δ. ενισχύει την κινητικότητα γύρω από τον τίτλο.

Ο Άβαξ παραμένει σταθερός, στην Τεχνική Ολυμπιακή δεν βγαίνει προσφορά, η ΕΧΑΕ δεν υποχωρεί χαμηλότερα των 6,20 ευρώ, Notos, Μυτιληναίος και Elmec διαμορφώνουν ”στηρίξεις”, ο Σαράντης αγοράζεται στα 3,1 ευρώ, στη Ντιονίκ διαμορφώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον - κάτι που ισχύει και για άλλους τίτλους.

Ακόμη και μετοχές όπως οι Ζήνων, Alco, Ικτίνος, Μαθιός, Alsinco τείνουν να διαμορφώσουν το δικό τους αγοραστικό κοινό.

Ζητούμενο για σήμερα η αντίδραση το Γ.Δ. υψηλότερα των 2.185 μονάδων, έστω και ενδοσυνεδριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v