Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλύνονται οι πιέσεις στην αγορά

Αποκλιμακώθηκαν οι πιέσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς επιχειρείται διευθέτηση του προβλήματος που τις προκάλεσε. Την ίδια στιγμή, μια σειρά μετοχών, κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης, επιμένει ανοδικά, ενώ ΟΠΑΠ και ΔΕΗ προσφέρουν πολύτιμες ανάσες στον FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εχουν εδώ και ώρα αποκλιμακωθεί οι πιέσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, με αποτέλεσμα να ”κρατά” τις 2.170 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Εάν μάλιστα διευθετηθεί και το θέμα του Ευκλείδη, τότε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο για τον κλάδο στις επόμενες συνεδριάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,3%, τη στιγμή που ο τραπεζικός υποχωρεί κατά 0,9%. Ο FTSΕ 20, όμως, ”κρατά” ακόμη, σε γενικές γραμμές, καθώς κινούνται ανοδικά ΟΠΑΠ (11,16 ευρώ) και ΔΕΗ (19,36 ευρώ).

Χαμηλότερα η Alpha (21,16 ευρώ), όπως και η Εθνική (18,7 ευρώ), ενώ μέχρι στιγμής ”αντέχουν” οι Τέρνα (7,84 ευρώ), Αβαξ (4,96 ευρώ), Ντιονίκ (1,15 ευρώ), Μαθιός (9,92 ευρώ), Folli (20,90 ευρώ), Chipita (3,76 ευρώ), Space (8,90 ευρώ) και Jumbo (4,54 ευρώ).

Έδαφος κερδίζουν όμως και οι μετοχές των Ντεσπέκ Πολυμέσα, Βογιατζόγλου, Γιαννούσης, Δρομέας, Multirama, Αλουμύλ. Στον αντίποδα, εκπλήσσει δυσάρεστα η νέα σημαντική υποχώρηση της μετοχής της Παπαστράτος (12,80 ευρώ).

Για το υπολειπόμενο της συνεδρίασης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης, έστω και οριακά υψηλότερα των 2.180 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v