Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η εξαγορά της Romerquelle από την 3Ε

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές όσον αφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της αυστριακής εταιρίας εμφιαλωμένου νερού Romerquelle GmbH από την Coca-Cola 3Ε, καθώς η εταιρία φέρεται να επωφελείται από την ανάπτυξή της στον κλάδο του νερού.

ΑΧΕ: Θετική η εξαγορά της Romerquelle από την 3Ε
Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές όσον αφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της αυστριακής εταιρίας εμφιαλωμένου νερού Romerquelle GmbH από την Coca-Cola 3Ε, καθώς, όπως επισημαίνουν, η εταιρία φέρεται να επωφελείται από την ανάπτυξή της στον κλάδο του νερού.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί θετική την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αυστριακής εταιρίας εμφιαλωμένου νερού Romerquelle GmbH από την Coca-Cola 3Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά περιλαμβάνει παραγωγικές μονάδες στις πόλεις Edelstal και Pottsching καθώς και τις μάρκες μεταλλικού νερού και ποτών υγείας και ευεξίας Romerquelle and Markusquelle.

Όπως επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2003, η εξέλιξη θεωρείται θετική, καθώς η ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως αναμένεται να επωφεληθεί από το ισχυρότερο προφίλ ανάπτυξης του κλάδου των νερών και προϊόντων υγείας και ευεξίας, καθώς και από τις συνέργιες που θα επιφέρει το λανσάρισμα αυτών.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως η Romerquelle θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Coca-Cola 3Ε και θα μειώσει την εξάρτηση από τα ανθρακούχα αναψυκτικά.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, όπως αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ, έχει απόδοση υψηλότερη από τον Γενικό Δείκτη κατά 1,6% από την αρχή του χρόνου και διαπραγματεύεται 1,3 φορές τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2004 και 8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του 2004.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως η εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρίας για διεύρυνση της γκάμας των μη αλκοολούχων ποτών, ενώ συμπληρώνει πως δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα του 2003.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της EFG Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως τα νέα για την ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως είναι θετικά, αν και επισημαίνει πως δεν αποτελούν έκπληξη.

Επίσης, αναφέρει πως, δεδομένης της χρονικής στιγμής που ολοκληρώθηκε η εξαγορά, δεν αναμένεται να επηρεαστούν τα μεγέθη του 2003, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική όσον αφορά στις προοπτικές της Coca- Cola 3Ε.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Romerquelle GmbH θα προσφέρει επιπλέον 24 εκατ. unit cases στην Coca-Cola 3Ε το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v