Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στενότητας!

Στο στενότατο εύρος των 11,32 μονάδων κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να διατηρήσει τα επίπεδα των 2.200 τα οποία υπερέβη προς στιγμήν. Ηπιες πιέσεις στις τράπεζες, ρευστοποιήσεις στον ΟΤΕ, συνεχές ”μάζεμα” μετοχών της Panafon από τη Vodafone.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μία συνεδρίαση που ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης των 11,32 μονάδων;

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η συμπεριφορά των τραπεζών και του ΟΤΕ θα διαμορφώσει το κλίμα και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, όμως για να ολοκληρωθεί η θετική εικόνα θα πρέπει η συμμετοχή στην άνοδο σταδιακά να διευρύνεται και προς τίτλους εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι τεχνικοί αναλυτές θεωρούν περιορισμένη την πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης, υποστηρίζοντας ότι οι 2.175 μονάδες είναι σημείο σημαντικής στήριξης, ενώ αντίθετα αντίσταση ίσως συναντήσει ο δείκτης στην περιοχή των 2.230 μονάδων.

Με τις τράπεζες να παραμένουν σταθερές, ο ΟΤΕ ήταν αυτός που θα διαμόρφωνε κλίμα και διαθέσεις, καθώς αρκετοί διαχειριστές έδειχναν πεπεισμένοι ότι, στην παρούσα φάση και στην περιοχή των 10,80 ευρώ, υπάρχει ”ταβάνι” για τον τίτλο του Οργανισμού και προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που αισιοδοξούν ότι ίσως η μετοχή δεν έχει ”πει την τελευταία της λέξη”, παρά το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διακρίθηκαν ΟΠΑΠ, Τιτάνας και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ με θετικό πρόσημο ”τερμάτισαν” την

Συνεδρίαση Coca-Cola, Eurobank και Εμπορική.

Αντίθετα πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και ελάχιστα προ του τέλους βρέθηκαν Βιοχάλκο, Ιντρακόμ, Εθνική, και Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 2.203,59 και 2.192,27 μονάδων, ”άδειασε” εντυπωσιακά (τηρουμένων των αναλογιών) μετά τις 15:20 και έκλεισε πολύ κοντά στα χαμηλά και συγκεκριμένα στις 2.194,42 μονάδες με απώλειες 0,15%.

Δεν είναι άσχημη η τελική εικόνα, με σημαντική υπεροπλία των ανοδικών μετοχών έναντι των πτωτικών, όμως το γεγονός ότι δεν ξεπέρασαν τους 10 οι τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί.

Στους επιμέρους τίτλους, αναρριχάται σταδιακά ο Ρόκας, κινητικότητα σε Compucon, Χατζηιωάννου, Κορασίδη, Φουρλή και Reds, ο Ηρακλής ξεκίνησε με πυκνές συναλλαγές αλλά δεν συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς, σε παράλληλη ανοδική κίνηση ΓΕΚ και Ερμής, αλλεπάλληλα υψηλά έτους για τις Επιχ. Αττικής.

Παράλληλα, αύξησε συναλλαγές η Εβροφάρμα, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση που συνοδεύτηκε και από νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους για τον Βερνίκο, αλλά και για την Τέρνα, ενώ οι εντολές αγορά της τελευταία στιγμής εμφανίστηκαν και πάλι στον Μπενρουμπή.

Ο τζίρος στα 214 εκ. ευρώ, η ”μερίδα του λέοντος” στους γνωστούς τίτλους των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ οι προσυμφωνημένες συναλλαγές έφθασαν τα 94,5 εκατ., καθώς άλλαξαν χέρια 14.055.090 τεμάχια της Vodafone στα 6,18 ευρώ, 20.000 τεμάχια του Τιτάνα στα 31,60 ευρώ, 125.000 τεμάχια της Coca-Cola στα 16,74 ευρώ και 60.000 τεμάχια στα 16,72 ευρώ, 700.000 τεμάχια της Εγνατίας (κοιν) στα 2,95 ευρώ, 28.400 τεμάχια της Alpha Bank στα 21,46 ευρώ, 2.150 τεμάχια του Παπαστράτου στα 18,04 ευρώ, 150.000 τεμάχια της Sex-Form στα 4,22 ευρώ και 105.000 τεμάχια της Ελγέκα στα 5,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v