Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάση στις 2.200 μονάδες

Σε στενό εύρος 8 μονάδων κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί στήριξη γύρω από τις 2.200 μονάδες. Για μια ακόμη συνεδρίαση ξεχωρίζουν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές, τα πακέτα, και τα ”γυρίσματα” λόγω τέλους χρήσης. Υψηλές οι συναλλαγές στην Panafon.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φλερτάρει, χωρίς όμως ακόμη οριστική ανταπόκριση, τις 2.200 μονάδες η αγορά. Σε στενότατο εύρος η διακύμανση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 2.194–2.202 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 72 εκατ. ευρώ.

Ο περισσότερος του μισού τζίρος αφορά στις προσυμφωνημένες πράξεις - πακέτα, με αιχμή κυρίως τον τίτλο της Panafon. Στην τιμή των 6,18 ευρώ, όπου έχει τεθεί από πλευράς αγοραστών μια εντολή 1,7 εκατ. τεμαχίων, είχαν πραγματοποιηθεί (μέχρι τις 12.05΄) δύο πακέτα. Ένα πακέτο 3,9 εκατ. μετοχών και ένα δεύτερο 1 εκατ. τεμαχίων.

Αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται, τόσο από την κίνηση στην αγορά μετοχών όσο και αυτή της αγοράς παραγώγων, είναι η προσπάθεια δημιουργίας βάσης πέριξ των 2.200 μονάδων.

Άλλωστε, οι θέσεις που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες συγκλίνουν περισσότερο στην εκτίμηση πως η αγορά ”βλέπει” κατ’ αρχήν τις 2.220 μονάδες σε αυτή τη φάση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Παπαστράτος, η τιμή της οποίας υποχωρεί προς τα 15,32 ευρώ (-2,5%). Πρακτικά, στην περίπτωση της Παπαστράτος εμφανίζονται ”ξεχασμένοι” επενδυτές, που για περίπου έναν μήνα δεν ενημερώθηκαν για την προσφορά της Philip Morris.

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, σημαίνει πως ένα σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης επενδυτικής μάζας απέχει τόσο πολύ πλέον από το χρηματιστήριο, σε βαθμό που δεν ενημερώνεται για θέματα τα οποία αφορούν στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου του, της τσέπης του.

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το να εκδηλώνεται σήμερα προσφορά περίπου 30.000 τεμαχίων περίπου 3 ευρώ φθηνότερα από την τιμή που είχε θέσει η Philip Morris.

Το ανωτέρω γεγονός επιβεβαιώνει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς που επισημαίνουν ότι με τη Σοφοκλέους, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ασχολούνται άκρως ειδικοί και εξειδικευμένοι, αλλά όχι ακόμα το ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v