Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Η στενότατου εύρους διακύμανση του Γενικού Δείκτη με άκρως επιλεγμένες και προσεκτικές τοποθετήσεις επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως η διαδικασία συσσώρευσης και επανατοποθέτησης των ισχυρών παικτών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτή τάση με επιλεγμένες αγορές επικρατεί στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε στενότατο εύρος τιμών, με τις συναλλαγές στα 52 εκατ. ευρώ λόγω της υψηλής εμπορευσιμότητας που και σήμερα εμφανίζει η Vodafone Panafon.

Συγκεκριμένα, στα 6,18 ευρώ έχει τεθεί από τις 11.45 μία εντολή αγοράς 2.528.000 τεμαχίων, που απορροφά την προσφορά που εκδηλώνεται στην τιμή της δημόσιας προσφοράς.

Στη μετοχή της Motor Oil, όπου σήμερα αποκόπηκε προμέρισμα 0,20 ευρώ, οι απώλειες είναι μικρότερες (0,12%).

Η μετοχή του ΔΟΛ, μετά τις εξελίξεις, υποχωρεί κατά 2,7%, στα 5,12 ευρώ, με συναλλαγές αυξημένες που ξεπερνούν τις 209.000 τεμάχια.

Από τους επιμέρους τίτλους -επιλογές κυρίως εγχώριων θεσμικών- ξεχωρίζουν η ΔΕΗ, με νέο ιστορικό υψηλό στα 19,42 ευρώ, ο ΟΠΑΠ, που με υψηλή τιμή ημέρας στα 11,14 ευρώ πλησιάζει την ενδοσυνεδριακά μέγιστη τιμή των 11,20 ευρώ, ο ΟΤΕ, όπου προσεγγίζεται η αντίσταση των 10,8 ευρώ, αλλά και η Intracom, στα 5,60 ευρώ, με κέρδη της τάξης του 2,5%.

Για μία ακόμη συνεδρίαση παρατηρείται το φαινόμενο της μη πραγματοποίησης ούτε μίας πράξης (μέχρι τις 11.45) για περισσότερους των 100 τίτλων. Δηλαδή περίπου η μία στις τρεις μετοχές είτε ”ανοίγει” μετά τις 12.00 είτε πραγματοποιεί ελάχιστες πράξεις που δεν ξεπερνούν συνολικά στη συνεδρίαση τα 5.000 τεμάχια.

Από πλευράς τραπεζικών τίτλων, αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει για τη μετοχή της Εθνικής, λιγότερο της Alpha Bank, ενώ σχετικά σταθερή είναι η εικόνα των Eurobank, Εμπορικής και Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v