Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στην εξαγγελία της κυβέρνησης σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, στους τομείς εκείνους που κερδίζουν από την αναδιανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, στα συνολικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων, αλλά και στην επικείμενη αποχώρηση της Vodafone από τη Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στην εξαγγελία της κυβέρνησης σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, στους τομείς εκείνους που κερδίζουν από την αναδιανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, στα συνολικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων, αλλά και στην επικείμενη αποχώρηση της Vodafone από τη Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Φορολογία: Κενή περιεχομένου χαρακτηρίζει η Καθημερινή την εξαγγελία της κυβέρνησης περί ”απαλλαγής” από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για ένα εκατομμύριο φορολογουμένους.

Το Βήμα κάνει λόγο για φορολογικό ”σαφάρι στο παρά πέντε της παραγραφής”, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Οικονομίας θα ελέγξει μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για τις χρήσεις 1993 και μετά. Σύμφωνα με το Κέρδος, οι επιχειρήσεις ”πιέζονται” να προσέλθουν ”οικειοθελώς” στην εφορία.

Σοφοκλέους: Στους λόγους για τους οποίους οι πολυεθνικές φεύγουν από τη Σοφοκλέους αναφέρεται το Βήμα.

Γ’ ΚΠΣ: Τέσσερις τομείς κερδίζουν από την αναδιανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για την Απασχόληση, την Παιδεία, τη Γεωργία και τους Οδικούς Άξονες, ενώ συμπληρώνει πως διανέμονται επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ.

Εννεάμηνα: ”Πικρή γεύση” αφήνουν τελικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων, καθώς, όπως τονίζει η Καθημερινή, η συνολική εικόνα κρίνεται κατώτερη των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί.

Τουρκία: Μεγάλης σημασίας οικονομική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος, υπογράφηκε χθες στην ’Άγκυρα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ουνακτάν, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Στη 14η θέση με το μικρότερο Ρ/Ε είναι οι ελληνικές τράπεζες, όπως τονίζει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ξένοι οίκοι τοποθετούν στην 8η θέση σε παγκόσμια κατάταξη τις ελληνικές τράπεζες με βάση την αναμενόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών για το 2004.

Ναυτιλία: Στον Θ. Αγγελόπουλο πέρασε ο στόλος τάνκερ του ομίλου Νιάρχου, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η συμφωνία έκλεισε και πως αγοράστηκαν 5 τάνκερ διπλού τοιχώματος προς 308 εκατ. δολ.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Σε στασιμότητα της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας και στο ”πάγωμα” των τιμών των ακινήτων θα οδηγήσει το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το Βήμα.

Απασχόληση: Οι πρώτες 9.291 θέσεις μερικής απασχόλησης εγκρίθηκαν από την αρμόδια τριμελή, εκ γενικών γραμματέων, επιτροπή, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Χρυσός: Στα ύψη έφτασε η τιμή του χρυσού σύμφωνα με το Κέρδος, που συμπληρώνει πως σε νέο ρεκόρ έφτασε και το ευρώ.

Ασφαλιστικές: Συντήρηση δυνάμεων στο σκέλος των εργασιών και περιορισμός των ζημιών της προηγούμενης κυρίως χρήσης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας του ασφαλιστικού κλάδου, όπως αυτή αποτυπώνεται στα βασικά μεγέθη των πέντε εισηγμένων εταιριών, όπως σχολιάζει η Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Πτώχευση πρέπει να κηρύξει η Ολυμπιακή όπως προκύπτει από τη γνωμάτευση των ορκωτών λογιστών την οποία επικαλείται η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία τα ταμεία της αεροπορικής εταιρίας είναι άδεια.

Panafon: Στις μετοχές εκείνες που ευνοεί η αποχώρηση της Panafon αναφέρεται η Ημερησία. Πού εκτιμάται ότι πάνε τα κεφάλαια από την Panafon αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες κάτω των 6,18 ευρώ επί του τίτλου χθες.

Forthnet: Έτοιμος να αποκτήσει το 30% της Forthnet εμφανίζεται ο κυπριακός ΟΤΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Το Κέρδος επισημαίνει πως η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς του 30% της Forthnet.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική ο αντίστοιχος ΟΤΕ της Κύπρου βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Forthnet προκειμένου να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε καλό δρόμο βρίσκονται τα κέρδη της ΑΒ Βασιλόπουλος σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως στο σύνολο του έτους θα κινηθούν στο ρυθμό του εννεαμήνου.

Hilton: Επάνοδο στα κέρδη εμφάνισε το Hilton σύμφωνα με την Εξπρές, που σημειώνει πως τα EBITDA ανήλθαν στις 403 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 535 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.

LogicDis: Σχέδιο δράσης μελετά η LogicDis, όπως επισημαίνει το Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα μεγέθη της εταιρίας στο εννεάμηνο υποχώρησαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v