Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχες οι τάσεις συσσώρευσης, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Οι ξένες αγορές αναμένεται να καθορίσουν την τάση της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με τις ΑΧΕ, οι οποίες εκτιμούν ότι η πιθανότητα πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη είναι περιορισμένη, ενώ κάνουν λόγο για ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Κυρίαρχες οι τάσεις συσσώρευσης, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για πιθανή θετική αντανακλαστική κίνηση από τις σημαντικές διεθνείς αγορές κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία επισημαίνει πως οι επενδυτές αναγνωρίζουν το θετικό momentum που υπάρχει.

H Marfin Hellenic εκτιμά πως η πιθανότητα για πτωτική κίνηση του Γενικού Δείκτη είναι περιορισμένη, ενώ εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν πιέσεις στη μετοχή του ΔΟΛ, καθώς, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, έπαψαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του εταιρίας και του γερμανικού εκδοτικού ομίλου WAZ.

Από την πλευρά της η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις συσσώρευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως το βλέμμα θα συνεχίσει να είναι στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, η Σοφοκλέους ενδέχεται να συνεχίσει να ”υπεραποδίδει” σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με δεδομένο ωστόσο ότι το ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε χθες στις τηλεπικοινωνίες -το οποίο καθοδηγήθηκε από το ενδεχόμενο delisting της Vodafone Panafon– με μετακύλιση κεφαλαίων σε άλλες εταιρίες του κλάδου, θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν και τάσεις αποκόμισης κερδών (ίσως και σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα), αν και όπως επισημαίνει δεν αναμένεται να είναι μεγάλου μεγέθους, ιδιαίτερα σε περίπτωση που η τάση συσσώρευσης που παρατηρήθηκε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές διατηρηθεί.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η ρευστότητα που δίνεται στο σύστημα μέσω της Vodafone Panafon είναι λογικό πως θα διοχετευθεί κατ΄ αρχήν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ συμπληρώνει πως περισσότερο ευνοημένη φαίνεται να είναι η μετοχή του ΟΤΕ, που μένει μόνη να αντιπροσωπεύει τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στο Χ.Α. (μετά την πρόσφατα εξαγγελθείσα πρόθεση απορρόφησης της Cosmote).

Οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά η Beta ΑΧΕ πως θα καθορίσουν την τάση στη σημερινή συνεδρίαση, δεδομένης της έλλειψης σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Εξάλλου, η Merit ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως μέρα με τη μέρα οι ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεδομένων φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών περί ανάκαμψης της οικονομίας, ενώ δείχνουν ικανές να ωθήσουν υψηλότερα τις κυριότερες διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, η Merit ΑΧEΠΕΥ συμπληρώνει πως η εκδήλωση του January effect πιθανότατα να δώσει στόχο για τον Γενικό Δείκτη σε επίπεδα άνω των 2.200 μονάδων, φτάνοντας ακόμη και μέχρι τις 2.300 μονάδες ως το τέλος του έτους.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,77% υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τους θεσμικούς επενδυτές να ανακτούν το ενδιαφέρον τους για μετοχές κυρίως του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους από την Panafon σε άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εν όψει της διαγραφής της πρώτης από το Χ.Α, ενώ επισημαίνει πως η ΔΕΗ υπεραπέδωσε χθες κλείνοντας με +1,68%, το οποίο την οδήγησε σε νέο υψηλό.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v