Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τεστ” για τις 2.200 μονάδες

Οι όποιες ανησυχίες των Ευρωπαίων για το ακριβό κοινό νόμισμα, αλλά και η αποκόμιση κερδών σε Νέα Υόρκη δεν έχουν λόγο να επηρεάσουν αρνητικά τη Σοφοκλέους, η οποία μένει να αποδείξει στις επόμενες συνεδριάσεις πως η υπέρβαση των 2.200 μονάδων είναι εφικτή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να προσεγγίσει και να ξεπεράσει σε αυτή τη φάση τις 2.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης; Για τις επόμενες τρεις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το κλείσιμο της εβδομάδας, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή οι τοποθετήσεις ξένων και εγχώριων διαχειριστών σε ΟΤΕ και Cosmote.

Η προοπτική απόσυρσης της μετοχής της Vodafone από το ταμπλό εύλογα έχει δημιουργήσει αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών ομίλων που θα συνεχίσουν. Κατά κύριο λόγο τα όποια κεφάλαια, αυτές τις ημέρες, οδεύουν προς ΟΤΕ και Cosmote.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο αυτόνομης πορείας της Cosmote για τον επόμενο τουλάχιστον ένα χρόνο θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της μετοχής, για την οποία δίνονται τιμές-στόχοι υψηλότερα των 11 ευρώ.

Από πλευράς τραπεζών, οι όποιες εντολές αφορούν σε πωλήσεις στη μετοχή της Alpha, η τιμή της οποίας ”δείχνει” έτοιμη να διολισθήσει προς τα 21 ευρώ και σε αγορές κυρίως σε Eurobank και δευτερευόντως σε Εθνική και Πειραιώς.

Η μετοχή της Eurobank μπορεί να αντιδράσει προς τα 14,8 ευρώ, της Εθνικής να υπερβεί τα 19 ευρώ και προς τα 9 ευρώ η Πειραιώς. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται επίσης σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και 3Ε, σε ό,τι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να προσεχθούν οι ΔΟΛ (βλέπε πρωινό report της Marfin Hellenic), Εθνική Ασφαλιστική, Αθηνά ΑΕΓΕΚ, Μηχανική, ΕΠΑΤΤ, Στρίντζης, Folli Follie, ΕΧΑΕ, Κλωνατέξ, Ιατρικό Αθηνών.

Ζητούμενο για σήμερα η ενίσχυση της εκτίμησης πως η αγορά μπορεί να υπερβεί τις 2.200 μονάδες έχοντας κατ’ αρχήν κατοχυρώσει τη στήριξη των 2.140-2.150 μονάδων και περιμένοντας την τελευταία αντίδραση της χρονιάς που θα προσφέρει την πολυπόθητη υπεραξία που ζητούν θεσμικοί, διαχειριστές, τράπεζες και αρκετοί επιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v