Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τοποθετήσεις με μέτρο στη Σοφοκλέους;

Στήριξη για τον Γ.Δ. στις 2.150 μονάδες και πρώτη αντίσταση οι 2.190 μονάδες, ενώ ζητούμενο παραμένει η αύξηση των συναλλαγών πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ. Συνεδρίαση που θα παραπέμπει στη χθεσινή περιμένουν παράγοντες της αγοράς, καθώς οι αγορές ξένων και εγχώριων θεσμικών συνεχίζονται.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να είναι η σημερινή, παρά το ότι στη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν χθες υψηλά 20μήνου. Αυτό δικαιολογείται, από πλευράς θεσμικών, λόγω της μη ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας επανατοποθετήσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη μετοχή όπου έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι αγορές ξένων και Ελλήνων είναι η Alpha. Λιγότερο σε Εθνική, ΟΤΕ, 3Ε, Τιτάν και Eurobank.

Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει πως και σήμερα θα έχουμε μια συνεδρίαση στον ρυθμό της χθεσινής. Εχοντας διαμορφώσει βάση στήριξης η αγορά στις 2.140-2.150 μονάδες, μία μικρή περαιτέρω διολίσθηση θα εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς των ισχυρών παικτών της αγοράς.

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από το πλήθος των ανοικτών θέσεων, τόσο επί μετοχών όσο και επί συμβολαίων στην αγορά παραγώγων. Άλλωστε και η Citigroup, σε σχετική της ανάλυση, επισημαίνει πως αναμένει να απελευθερωθούν από τη δημόσια προσφορά για το 25% της Panafon κεφάλαια περίπου 400 εκατ. ευρώ, που σε συνδυασμό με τα 2 ευρώ της 3Ε θα διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο τις επόμενες ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα τα… επιθετικά Ελληνικά Πετρέλαια, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, αλλά και από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι Lantec, Εθνική Ασφαλιστική, ΑΕΓΕΚ, Γρηγόρης και Everest (καθώς επιταχύνονται οι εξελίξεις στον κλάδο), ΕΧΑΕ, ΕΠΑΤΤ και Elmec.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v