Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλήσεις με... μέτρο

Μπορεί να έχει μικρή συνέχεια η σημερινή διολίσθηση του Γενικού Δείκτη και αυτό, είτε γιατί πρέπει να κατοχυρωθούν κέρδη είτε γιατί πρέπει να διαμορφωθούν χαμηλότερα επίπεδα τιμών, προκειμένου να επανατοποθετηθούν κεφάλαια που προσβλέπουν στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται οι απώλειες προς το κλείσιμο, με τον Γενικό Δείκτη να έχει υποχωρήσει μέχρι τις 2.165 μονάδες, υποχώρηση που διευκολύνει κυρίως τους ”τοπικούς” παίκτες της αγοράς παραγώγων, οι οποίοι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ανοίξει συμβόλαια του FTSE 20 προς τις 1.100 και λίγο χαμηλότερα μονάδες.

Αυτή η ιδιότυπη μετακύλιση θέσεων έρχεται με αφορμή την αποκοπή προμερισμάτων και τη διανομή κινήτρων κεφαλαίου. Είναι λογικό, κατά συνέπεια, να περιμένουμε περαιτέρω ήπια υποχώρηση του Γενικού Δείκτη και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε επίπεδα τιμών όπου θα αρχίσουν να τοποθετούνται κεφάλαια που προσβλέπουν στην αναδιάρθρωση (από σήμερα) των δεικτών MSCI.

Κάτι που χαρακτηρίζει σήμερα τη μετοχή της Πειραιώς, όπου οι συναλλαγές προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο τεμάχια, η δε μετοχή κυμαίνεται σταθερά θετικά, με την τιμή της να διαμορφώνεται πλέον στα 8,5 ευρώ.

Εξίσου σταθερή και η μετοχή της Motor Oil στα 7 ευρώ, με ικανοποιητική επίσης εμπορευσιμότητα, όπως και της Ναυτεμπορικής στα 4,9 ευρώ και του ΟΛΘ στα 6,32 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ χάνει συνολικά το προμέρισμα (0,30 ευρώ), υποχωρώντας μέχρι τα 10,68 ευρώ, όπου όμως εμφανίζονται και πάλι αγοραστές. Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν και οι μετοχές των Sex Form, Στρίντζη, Τέρνα, Ελμέκ, 3E, Εξέλιξη, Φουρλή, που κινούνται σε θετικό έδαφος.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης περιμένουμε επιβεβαίωση περιοχών στήριξης της αγοράς, αν και η φορά του Γενικού Δείκτη για τις τουλάχιστον 1-2 συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας διαγράφεται πτωτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v