Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ΟΤΕ προς τις 2.200 μονάδες

Ζητούμενο για σήμερα το κλείσιμο του Γ.Δ. στο εύρος των 2.185-2.190 μονάδων, καθώς ο αυξημένος τζίρος βοηθά στην επαναπροσέγγιση των 2.200. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή του ΟΤΕ, χωρίς να υστερούν Εθνική, Eurobank, Alpha, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και 3E. Συνολικότερη και η αντίδραση του ομίλου Κλωνατέξ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα ελεγχόμενη η μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς, καθώς συνεχίζονται οι εντολές σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους (κυρίως ΟΤΕ, Εθνική), ενώ ενθαρρυντική θεωρείται και η αντίδραση ενός σημαντικού τμήματος της υπόλοιπης αγοράς.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές, κυρίως οι ξένοι διαχειριστές, φαίνεται να αλλάζουν -εν μέρει- στάση απέναντι στον ΟΤΕ. Απόλυτα έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν πως η πρόσφατη σθεναρή στάση της διοίκησης του ΟΤΕ, τόσο έναντι του υπουργού Μεταφορών, όσο και του ΥΠΕΘΟ (για το θέμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ) εκτιμάται ως θετική ένδειξη από πλευράς των ξένων.

Βέβαια ορισμένοι άλλοι, πιο καχύποπτοι, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιχειρείται ”ηρωική έξοδος” από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ, πράξη που εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κυβερνητικό κόμμα.

Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότεροι χρηματιστηριακοί κύκλοι ”ποντάρουν” στο ”στοίχημα” της σύγκλισης των τιμών Εθνικής και Alpha.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ως πιθανό το ενδεχόμενο μιας ήπιας διολίσθησης της Alpha προς τα 21 ευρώ με μία ανάλογη προσέγγιση της ίδιας τιμής από την πλευρά της Εθνικής.

Αναμφίβολα, όμως, η μετοχή που μπορεί να κάνει τη διαφορά τις επόμενες ημέρες είναι ο ΟΤΕ, καθώς μέχρι στιγμής ”κρατά” τα 10 ευρώ με συναλλαγές 1,5 εκατ. ευρώ (ενώ ο χθεσινός τζίρος έφτασε τα 2,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 240.000 τεμαχίων που πραγματοποιήθηκαν μέσω πακέτων).

Το ενθαρρυντικότερο όλων είναι πως μία σειρά μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που εμφάνισε βελτίωση των αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο ενισχύεται συστηματικά.

Και δεν αναφερόμαστε στους συνήθεις υπόπτους, για παράδειγμα ΕΠ.ΑΤΤ., Folli Follie, Γερμανό, Coca-Cola, οι μετοχές των οποίων σημείωσαν και νέα υψηλή τιμή έτους χθες, αλλά και στις Intralot, Νίκας, Αβαξ, Τέρνα, Κορασίδη, Λαζαρίδης, Λαβιφάρμ, Φιερατέξ και πολλές, πολλές ακόμη.

Ειδικά όμως για τη σημερινή συνεδρίαση και σε ό,τι αφορά τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να επισημανθεί η σημαντικότερη αντίδραση των μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ. Πηγές επισημαίνουν πως, μετά τη ρευστοποίηση χθες από πλευράς θεσμικού, τόσο οι μετοχές της Κλωνατέξ όσο και της Νάουσας δικαιολογούν μια τεχνικής μορφής αντίδραση, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο ημίωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v