Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα στις τηλεπικοινωνίες, κέρδη για ΕΤΕ

Κάτι φαίνεται να ”μοχλεύεται” και πάλι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθώς Vodafone, Intracom και ΟΤΕ βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Απαραίτητος βέβαια μοχλός στήριξης της αγοράς η Εθνική που ξεπερνά τα 19 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τι τρέχει με Intracom και Panafon; Οι αυξημένες συναλλαγές περίπου 500.000 τεμαχίων και 680.000 τεμαχίων αντίστοιχα, σε συσχέτιση με την απόδοση (5% και 2% αντίστοιχα) των δύο μετοχών, εύλογα αναζωπυρώνουν τη σχετική φημολογία για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι φήμες και οι όποιες σκέψεις είναι σχετικά πρώιμες, σημειώνει καλά πληροφορημένη πηγή, αν και η μητρική της Vodafone στοχεύει στην εγγραφή των όποιων αποτελεσμάτων στην οικονομική κατάσταση της τρέχουσας χρήσης.

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου, σημειώνει η ίδια πηγή, να υπάρξει κάποια κατ’ αρχήν συμφωνία, αλλά και να γίνει γνωστό το τίμημα της ανταλλαγής.

Σε αυτές τις εξελίξεις αποδίδουν χρηματιστηριακοί παράγοντες την έντονη αντίδραση της μετοχής τόσο της Intracom όσο και της Panafon.

Την τρέχουσα φημολογία συντηρεί μέχρι στιγμής και η πολύ καλή συμπεριφορά του ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου ενισχύεται κατά 2% περίπου.

Όμως, για μια ακόμη συνεδρίαση παρατηρούμε πως το περίπου 60% των συναλλαγών επικεντρώνεται σε μια ομάδα 6-8 μετοχών.

Μεταξύ αυτών και η μετοχή της Εθνικής, η τιμή της οποίας ξεπερνά τα 19 ευρώ (19,16 ευρώ), με συναλλαγές περίπου μισού εκατομμυρίου μετοχών (13:48). Σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας περί μετακύλισης θέσεων, κερδών από τον τίτλο της Alpha προς αυτόν της Εθνικής.

Στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς περίπου 200 μετοχές κινούνται πτωτικά. Ακόμη και σε άλλοτε εμπορεύσιμες μετοχές, με χαρακτηριστικές των Sanyo, Κορασίδης και ΕΛΜΕΚ, η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα παραμένει σε χαμηλότατα επίπεδα.

Ζητούμενο για σήμερα, από τεχνικής πλευράς, ένα ενδεχόμενο ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη μεταξύ 2.165-2.172 μονάδων, με συναλλαγές σαφώς περισσότερες των 120 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πιθανό τέταρτο κατά σειρά ”θετικό” κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, με αύξηση μάλιστα των συναλλαγών κατά 40% έως 50%, μπορεί να διαμορφωθεί εκ νέου βραχυμεσοπρόθεσμα ανοδική τάση.

Σημ.: Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα επιβληθούν πρόστιμα σε μια εισηγμένη και σε μία ”βαρύγδουπη” χρηματιστηριακή.

Η εν λόγω χρηματιστηριακή φέρεται να έχει προβλήματα με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα μιας άλλης εισηγμένης, της οποίας είχε επωμιστεί την κύρια αναδοχή. Λεπτομέρειες προσεχώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v