Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η κατοχύρωση των 2.150

Με οδηγό τις τράπεζες, αλλά και εμφανή την προσπάθεια διάχυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος και προς επιλεγμένους τίτλους χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, συνεχίζεται μια αρκούντως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Ζητούμενο, πλέον, η κατοχύρωση των 2.150 μονάδων ως νέου σημείου αναφοράς για την ανοδική κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς, καθώς από τις 11:10 o Γενικός Δείκτης με συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ έχει υπερβεί τις 2.150 μονάδες.

Με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί την αγορά, και με αιχμή την Αlpha, η μετοχή της οποίας κατέγραψε και νέα υψηλή τιμή έτους, στα 22,06 ευρώ, το αγοραστικό ενδιαφέρον για Εθνική και Eurobank, δευτερευόντως για την Πειραιώς, παραμένει αμείωτο.

Παράλληλα, εμφανής είναι η προσπάθεια διάχυσης των αγοραστών και προς άλλες μετοχές, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να δείχνει πως βρίσκει τον ρυθμό της.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή της Alpha κατά μείζονα λόγο αποδίδεται σε 2-3 ξένους διαχειριστές και ορισμένους εγχώριους που σπεύδουν να προεξοφλήσουν τα οφέλη από την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και με τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ θετική έκπληξη αποτελεί μέχρι στιγμής η μετοχή του ΟΤΕ που κυμάνθηκε μέχρι τα 9,66 ευρώ. Η μετοχή της ΔΕΗ με σχετικά χαμηλές συναλλαγές παραμένει στη ζώνη των 18,46-18,50 ευρώ, η 3Ε δε πατά πλέον στα 18 ευρώ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και μια σειρά μετοχών, κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον και παράλληλα διαμορφώνεται ανοδική τάση.

Στα 3,24 ευρώ η μετοχή της ΗΛΕΑΘ (με ένα πακέτο 200.000 μετοχών να πραγματοποιείται στις 11:04 στην τιμή των 3,2 ευρώ), στα 1,62 ευρώ ο Κορασίδης, στα 2,56 η ΚΡΕ.ΚΑ, στα 4,7 ο Λύκος, στα 4,8 η ΜΕΤΚΑ, στα 1,62 η Mafrin Com, στα 6,48 ο Νίκας, στα 4,16 η Ολυμπιακή Τεχνική, στα 2,54 ο Πετζετάκις και μια σειρά μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα προέχει η παραμονή του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.145-2.150 μονάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ”κλείσιμο” της τάξεως του περίπου 0,80% και με συναλλαγές που θα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v