Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα επιμείνει με Alpha και Εθνική η Σοφοκλέους;

Ενθαρρυντικές ενδείξεις ανέκυψαν για την αγορά στο κλείσιμο της εβδομάδας, με ”κλειδί” το ενδιαφέρον για τις Alpha και Εθνική. Συνέχιση των τάσεων αυτών με πιθανή την κίνηση της Εθνικής προς τα 19,8- 20,1 ευρώ δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αν το επιτρέψουν και οι διεθνείς εξελίξεις η Σοφοκλέους θα κοιτάξει υψηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν τα πήγε και άσχημα η Σοφοκλέους σε μια ομολογουμένως δύσκολη και για τα χρηματιστήρια εβδομάδα. Μάλιστα, το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, τα πακέτα, και τους 177 τίτλους που κινήθηκαν ανοδικά, αφήνει ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Ποιο είναι αυτό; Αφενός μεν η κατοχύρωση των 2.100 μονάδων, ως περιοχή στήριξης, και το ενδεχόμενο αρχικά υπέρβασης των 2.120 μονάδων, και προσέγγισης των 2.150 μονάδων στη συνέχεια.

Τόσο οι αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής (από τα 18,30 ευρώ) όσο και της Alpha (από τα 21,04 ευρώ) προσβλέπουν σε περαιτέρω βελτίωση της θέσης τους. Πόσο μάλλον που ο αρμοδιος υπουργός ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη πως σχεδιάζει τη διάθεση ενός επιπλέον ποσοστού της Εθνικής σε... Ασφαλιστικά ταμεία.

Εάν ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί ότι του λείπουν περί τα 100 εκατ. ευρώ, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί λογική μια ενδεχόμενη αντίδραση για τη μετοχή της Εθνικής προς τα 19,8- 20,10 ευρώ.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις προέκυψαν αρκετές από τη χθεσινή, τελευταία συνεδρίαση, της εβδομάδας. Και πακέτα πραγματοποιήθηκαν σε ΟΠΑΠ, Panafon, Cosmote και ΟΤΕ, και μέρος της καλούμενης ”υγιούς περιφέρειας” αφυπνίστηκαν και επιμέρους τοποθετήσεις έγιναν.

Στη μετοχή του Τιτάνα οι αγοραστές ήταν επίμονοι και στα 33,40 ευρώ, ενώ θετική ήταν η πορεία της Panafon. Στα 5,16 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Intracom καταφέρνοντας να αναστρέψει μια έντονα πτωτική πορεία με συντονισμένες εντολές αγοράς προς το κλείσιμο.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας, πως ο όμιλος υπέγραψε και νέα σύμβαση ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, αυτή τη φορά με τη γερμανική Zeiss. Αγοραστικό ενδιαφέρον όμως υπήρχε και για μετοχές των ΔΕΗ (από τα 18,45 ευρώ), ΟΠΑΠ (στα 10,80 ευρώ) Eurobank (στα 13,42 ευρώ) και ΟΤΕ (γύρω από την περιοχή των 9,4 ευρώ).

Εν κατακλείδι, για την ερχόμενη εβδομάδα και με την προϋπόθεση πως δεν θα μας βρει και άλλο κακό, οι αγορές έχουν τη δυνατότητα (συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Σοφοκλέους) να κινηθούν υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v