Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κυνήγι υπόπτων οι τουρκικές αρχές

Στην προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης υπόπτων για τις χθεσινές πολύνεκρες επιθέσεις έχουν επιδοθεί οι τουρκικές αρχές, ενώ όπως παραδέχθηκε ο Α. Γκιουλ, έχουν ήδη υπάρξει προσαγωγές. Φόβοι και για νέες επιθέσεις. Κλειστό το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Στο κυνήγι υπόπτων οι τουρκικές αρχές
Σε ανελέητο κυνηγητό υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις έχουν επιδοθεί, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την εκδήλωσή τους, οι τουρκικές αρχές.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Α. Γκιούλ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε με τον Βρετανό ομόλογό του, J. Straw, στο χώρο των επιθέσεων, επιβεβαίωσε προηγούμενες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχουν ήδη υπάρξει συλλήψεις. Ωστόσο, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν θέλησε να αποκαλύψει τον αριθμό τους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Χουριέτ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται δύο Τούρκοι υπήκοοι που πρόσφατα επέστρεψαν από το Ντουμπάι.

Την Πέμπτη το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας δεν έκρυψε πως έχει στη διάθεσή του πληροφορίες ότι το κύμα των τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία είναι πιθανόν να έχει και συνέχεια.

Εξάλλου, πηγές δυτικών μυστικών υπηρεσιών επισημαίνουν ότι οι χθεσινές αναλήψεις της ευθύνης των επιθέσεων από εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα και την τουρκική ισλαμική οργάνωση (IBDA-C) δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες. Ορθότερο θεωρούν οι ίδιοι ότι τα χτυπήματα πρέπει να αποδοθούν σε άλλη τουρκική περιφερειακή οργάνωση που διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπως άλλωστε εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Στους 27 ανέρχονται τελικά οι νεκροί και στους 400 οι τραυματίες. Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνεται και ο βρετανός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Roger Short.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v