Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Αντωνακόπουλου για μέρισμα-προσωπικό

Με ταχύτερους ρυθμούς θα προχωρήσει ο ΟΤΕ στην περικοπή θέσεων εργασίας στη σταθερή τηλεφωνία, όπως προκύπτει από το πρωινό report της Marfin Hellenic, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του κ. Αντωνακόπουλου από την Ισπανία. Τι φέρεται να δήλωσε για μερισματική πολιτική. ”Ανοικτή” δηλώνει η Telenor σε νέα προσφορά για το ποσοστό στην Cosmote.

Δηλώσεις Αντωνακόπουλου για μέρισμα-προσωπικό
Με ταχύτερους ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ στην περικοπή θέσεων εργασίας όσον αφορά στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, ενώ η Telenor εμφανίζεται ανοικτή σε νέα ”αναθεωρημένη” προσφορά από τον Οργανισμό όσον αφορά στην Cosmote.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, ο κ. Αντωνακόπουλος –κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στην Ισπανία– σημείωσε πως ο ΟΤΕ σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό ώστε να αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος ανά 350 γραμμές σταθερής τηλεφωνίας, σε σχέση με έναν εργαζόμενο ανά 450 γραμμές που αντιστοιχεί στον μέσο όρο του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η χρηματιστηριακή υπολογίζει ότι η προαναφερθείσα κίνηση θα μειώσει το προσωπικό του Οργανισμού κατά περίπου 4.000 υπαλλήλους, το οποίο ωστόσο συμπληρώνει πως δεν έχει συμπεριληφθεί στις προβλέψεις της.

Η Εθνική ΑΧΕ, σε δικό της report, αναφέρει σχετικά πως ο Οργανισμός δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδια περικοπής προσωπικού για το 2003, ενώ συμπληρώνει πως στα μοντέλα αποτίμησης που χρησιμοποιεί υποθέτει περικοπή 850 εργαζομένων το 2003 και 500 το 2004 (5% και 3% του συνολικού προσωπικού αντίστοιχα), υπολογίζοντας αποζημίωση 30.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Επίσης, σύμφωνα με το report της Marfin,ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε πως ο Οργανισμός θα διατηρήσει την υψηλή μερισματική πολιτική του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συγκεκριμένη καθοδήγηση αναφορικά με το ύψος του μερίσματος για τη χρήση του 2003, ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρξει επιπρόσθετος δανεισμός για την καταβολή των μερισμάτων.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα πάντα με τη Marfin σημειώνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος της Telenor ανέφερε ότι η νορβηγική εταιρία δεν ”βιάζεται” να πουλήσει το 9% που κατέχει στην Cosmote, συμπληρώνοντας πως η Telenor υποτίμησε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εταιρίας και σε αυτό το πλαίσιο απέρριψε την προσφορά του ΟΤΕ.

Συμπλήρωσε δε, πως η νορβηγική εταιρία είναι ανοιχτή σε ”αναθεωρημένη” πρόταση.

Η Marfin τονίζει πως οι προθέσεις της διοίκησης για επίσπευση των διαδικασιών μείωσης του προσωπικού είναι καλοδεχούμενες, καθώς, όπως αναφέρει, το μερίδιο αγοράς του Οργανισμού στη σταθερή τηλεφωνία δέχεται επίθεση, ενώ το κόστος είναι σχετικά ανελαστικό.

Τέλος, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως το κόστος θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v