Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διασφάλισε τις 2.100 μονάδες η Σοφοκλέους

Ψύχραιμη σε γενικές γραμμές παραμένει μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους μετά την νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τις πιέσεις που ασκούνται στις διεθνείς αγορές, καθώς επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα των στηρίξεων σε επίπεδα γύρω από τις 2.100 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι



Θετική, παρά τη διόρθωση, κρίνεται η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς και αυτό γιατί επιβεβαιώθηκε για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η αντοχή των 2.100 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά την αφορμή που... προσφέρθηκε, δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής τιμή ενδοσυνεδριακά χαμηλότερη των 2.104 μονάδων.

Παράλληλα, οι συναλλαγές των περίπου 35 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εμφανίζονται αγοραστές ικανοί να απορροφήσουν την προσφορά που εκδηλώνεται, ακόμη και σε συνεδριάσεις, όπως, η σημερινή.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται πως μία συγκεκριμένη ομάδα μετοχών μεσαίας- μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου αρχικά είχε εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον, διατηρεί μέρος των κερδών της.

Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των ΓΕΒΚΑ, Παρνασσός, ΕΛΒΕ, Επίλεκτος, Ηλέκτρα, Imperio, Κανάκης, Microland, ΜΕΑΓΑ και ορισμένες ακόμη.

Ικανοποιητική η έως τώρα εικόνα της μετοχής της CosmΟΤΕ, καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ειδικότερα της Alpha Finance.

Για την επόμενη ώρα περιμένουμε μία ακόμη επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων της αγοράς, αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.125 μονάδες και παραμονή της Εθνικής σε επίπεδα υψηλότερα των 18,14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v