Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η αντίδραση μέσω FTSE 20

Πιθανή πρέπει να θεωρείται μια κίνηση του Γενικου Δείκτη προς τις 2.150 μονάδες, καθώς ”οφείλεται” μία αντίδραση. Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί τουλάχιστον για αυτή τη φάση, η ”στήριξη” των 2.100 μονάδων. Σε μετοχές του FTSE 20, και λόγω παραγώγων, παραμένει επικεντρωμένο το (περιορισμένο) αγοραστικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια από τα ίδια. Χωρίς ιδιαίτερα νέα και φήμες, με τον προϋπολογισμό να αμφισβητείται και το ΥΠΕΘΟ να επείγεται να συγκεντρώσει ρευστότητα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά σήμερα- αύριο από τη Σοφοκλέους.

Τουλάχιστον χθες, επιβεβαιώθηκε η βούληση συγκεκριμένων ισχυρών επενδυτικών κύκλων, να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.100 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από τις συντονισμένες αγορές που δραστηριοποιήθηκαν από την χαμηλή τιμή των 2.104 μονάδων και πραγματοποιήθηκαν μέσω χρηματιστηριακών της πρώτης πεντάδας.

Έτσι για σήμερα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο που από χθες αναφέραμε, της προσέγγισης δηλαδή των 2.150 μονάδων. Αυτό τουλάχιστον δείχνει τόσο η διάθεση των αγοραστών που εκδηλώνεται στα 20,90 ευρώ της Alpha και στα περίπου 18,5 ευρώ της Εθνικής. Παράλληλα, άλλες μετοχές του FTSE 20, όπως για παράδειγμα τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ, εξακολουθούν να κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά επίπεδα έτους.

Στα ΕΛΠΕ φαίνεται πως η μετοχή μπορεί να διαμορφώσει βάση στα 7 ευρώ, ενώ από τον ΟΠΑΠ θα περιμέναμε σήμερα την υπέρβαση των 11 ευρώ.

Εάν συνυπολογίσουμε πως η Eurobank κυμαίνεται στα 13,5 ευρώ, για την δε Πειραιώς υπάρχει η διάθεση να ξεπεράσει και πάλι τα 8 ευρώ, τότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μια αντίδραση τουλάχιστον για τον FTSE 20 (χθεσινό κλείσιμο 1.070,8 και επόμενη αντίσταση στις 1.079) προς το επίπεδο της επόμενης αντίστασης.

Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε και όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων και ενδιαφέρονται να κλείσουν τα συμβόλαιά τους μηνός Νοεμβρίου, μέχρι αύριο, σε ένα εύρος μεταξύ 1.070- 1.080 μονάδων. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες πρωινές διερευνητικές εντολές που δίνονται στο ΧΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στη μεσαία και ειδικά τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δεν περιμένουμε σπουδαία πράγματα αν κρίνουμε από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Εξαιρουμένων των Πλαστικών Κρήτης και του Καραμολέγκου, οι υπόλοιπες μετοχές (Στρίντζης, Centric, Φουρλής, Λυμπέρης) κατάφεραν τελικά να αποκομίσουν κέρδη χαμηλότερα του 5%. Άλλωστε, και οι συναλλαγές σε μετοχές αυτής της κατηγορίας εμφανίστηκαν για πολλοστή συνεδρίαση σταθερά πιο περιορισμένες και προσεκτικές από ότι στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v