Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα θέτουν τον πήχη οι αγοραστές

Απουσιάζουν οι αγοραστές, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να συνεχίζει την ήπιων τόνων διολίσθησή της. Συνολικότερα αρνητική η εικόνα των μετοχών, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διόρθωση μέχρι τις 2.050-2.060, ενώ δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που προσβλέπουν σε αγορές, σε φθηνότερες, όμως, τιμές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη μέχρι στιγμής η εικόνα της αγοράς, αν και το στοιχείο που διαφοροποιεί τη σημερινή από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Στα περίπου 19 εκατ. ευρώ (τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης) οι συναλλαγές είναι σαφώς περισσότερες των χθεσινών, περίπου κατά 10 εκατ. ευρώ από το αντίστοιχο χθεσινό χρονικό διάστημα.

Αυτό οφείλεται στην ενισχυμένη εμπορευσιμότητα που εμφανίζουν σήμερα συγκεκριμένες μετοχές με χαρακτηριστικότερες τις Alpha (20,74 ευρώ), ΔΕΗ (18,54 ευρώ), ΔΟΛ (5,4 ευρώ), Εθνική (18,18 ευρώ), Eurobank (13,40 ευρώ), αλλά και ΕΧΑΕ, 3Ε, Intracom, ΟΠΑΠ, Cosmote.

Όμως η συνολικότερη εικόνα της αγοράς είναι σε σχέση με χθες αρνητικότερη, καθώς είναι λίγες οι μετοχές όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ελάχιστες και μεμονωμένες οι μέχρι στιγμής εξαιρέσεις μετοχών που αντιδρούν ανοδικά, αν και ο τζίρος (αγοραστές) παραμένει σε χαμηλότατα επίπεδα.

Αυτό δικαιολογεί την επιφυλακτικότητα των ενεργών παικτών και την εκτίμηση ότι η αγορά πιθανότατα θα ακολουθήσει την ήπιων τόνων διολίσθηση της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχουμε αναφέρει από τη Δευτέρα, τα περιθώρια υποχώρησης του Γενικού Δείκτη φτάνουν μέχρι τις 2.050 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v