Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με τις ξένες αγορές ωστόσο να καθορίζουν την τάση προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, ελλείψει εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει την κίνηση του Δείκτη σε αρνητικές περιοχές.

ΑΧΕ: Το βλέμμα στις διεθνείς αγορές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic οι ξένες αγορές αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της πορείας του Γενικού Δείκτη βραχυπρόθεσμα.

Επιπλέον, η Marfin Hellenic αναφέρει πως η μετοχή της CosmOTE αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου αύριο πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως οι διεθνείς χρηματαγορές διανύουν μια φάση διόρθωσης, η οποία αποτυπώνεται και στο Χ.Α., το οποίο φαίνεται να βρίσκεται σε αναζήτηση σημείου στήριξης, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως δεν υπάρχει ορατός καταλύτης ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιας μορφής rebound μεσοπρόθεσμα.

Σε γενικές γραμμές, συμπληρώνει η EFG Eurobank Securities, οι επενδυτές είναι προσεκτικοί, ενώ επικεντρώνουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατεύθυνση ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα ακολουθήσει σήμερα η Σοφοκλέους, ελλείψει εγχώριων εξελίξεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καθορίσουν μια τάση.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να ανοίξουν ”αδύναμα”, επηρεασμένες από το εξίσου ”αδύναμο κλείσιμο” της αμερικανικής αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Επίσης, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων σήμερα στη Σοφοκλέους, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Από την πλευρά της, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως σημείο αναφοράς και σήμερα αναμένεται να αποτελέσουν οι ξένες αγορές, δεδομένης της έλλειψης νέων ικανών να διαφοροποιήσουν την εικόνα στο εσωτερικό, με περισσότερες πιθανότητες ωστόσο για την κίνηση του Γενικού Δείκτη σε αρνητικές περιοχές.

Ταυτόχρονα, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως από τεχνικής πλευράς το επόμενο σημείο στήριξης βρίσκεται στις 2.090 μονάδες.

Τι έγινε χθες: Αμετάβλητος έμεινε ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας οριακά πάνω από τις 2.130 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v