Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίησης συνέχεια στη Σοφοκλέους

Με συχνές εναλλαγές προσήμου η Σοφοκλέους δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την ήπια ανάκαμψη των ευρωαγορών, καθώς το ιδιότυπης μορφής ”παιχνίδι” στην αγορά παραγώγων κρατά το Γενικό δείκτη στα επίπεδα των 2.130 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και με τις συναλλαγές στα περίπου 80 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15:00 το όποιο βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί κυρίως στην αγορά παραγώγων.

Ειδικότερα στην ιδιότυπης μορφής μετακύλιση θέσεων στην κατεύθυνση αγορά μετοχών – δανεικοί τίτλοι - αγορά μετοχών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της Εθνικής στο εύρος 18,4-18,5 ευρώ, την Εμπορική μεταξύ 17,65-17,70 ευρώ, την Alpha σε εύρος 20,70-20,80 ευρώ και τη Eurobank στα 13,5 ευρώ.

Η σταθεροποίηση των συγκεκριμένων δεικτοβαρών τίτλων επηρεάζει ανάλογα τόσο το γενικό δείκτη όσο και τον FT-20.

Mένει να επιβεβαιωθεί εάν το κυρίαρχο κλίμα των ημερών θα συντηρηθεί μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πάντως η συνολικότερα ”μίζερη” εικόνα της αγοράς επηρεάζει ακόμη και μετοχές εταιριών, που ανακοινώνουν βελτίωση της οικονομικής τους θέσης.

Χαρακτηριστική όσο και ενδεικτική η περίπτωση της Μυτιληναίος, καθώς η μετοχή της μητρικής υποχωρεί κατά περίπου 1,5% τη στιγμή που τα ενοποιημένα αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου δικαιολογούν κάτι καλύτερο.

Πάντως εάν ψάξουμε για κάτι θετικό θα πρέπει να σταθούμε στη βελτίωση της εικόνας των Hyatt, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος (που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου), αλλά και όσων εισηγμένων εμφανίζουν ανάλογη εικόνα.

Είναι αναμφίβολα ενθαρρυντικό στοιχείο πως η μέση αύξηση κερδών σε επίπεδο εταιριών κυμαίνεται στο 20-23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v