Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος καλό, όλα καλά;

Η αποκόμιση μέρους των κερδών στην Alpha Bank, το αμετάβλητο κλείσιμο της Eurobank, η προσέγγιση των 19 ευρώ από την Εθνική και η συνέχιση της ανοδικής κίνησης του ΟΤΕ σκιαγραφούν την βασική εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Στο 1,44% οι εβδομαδιαίες απώλειες.

Συνεδρίαση χωρίς καμία ιδιαίτερη συγκίνηση η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς πέραν της αποκόμισης κερδών στην Alpha Bank, που οδήγησε σε απώλειες 1,7% στον εν λόγω τίτλο, η έλλειψη ρευστότητας περιόρισε τις εναπομείνασες μετοχές στο ταμπλό σε μια αμιγώς συσσωρευτική κίνηση με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πάνω από 300 τίτλοι εμφάνισαν ημερήσια διακύμανση ίση ή μικρότερη του 5%.

Εάν θέλει κανείς να εξάγει γενικά συμπεράσματα τότε έμφαση μπορεί να δοθεί στον ποιοτικό συντελεστή που εξακολουθεί να πιέζει τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αφού οι πτωτικές μετοχές υπερκέρασαν τις ανοδικές κατά 60.

Στον αντίποδα όμως σε επίπεδο υψηλής κεφαλαιοποίησης τα αναχώματα βρέθηκαν σήμερα σε Εθνική και ΟΤΕ, ενώ θετική συνεισφορά είχε και η αντίδραση της Intracom.

Ως εκ τούτου σε επίπεδο Γενικού δείκτη τα κέρδη 0,10% (2.163,47 μονάδες) συνάδουν με τη γενικότερη εκτίμηση που φέρει την υψηλή κεφαλαιοποίηση να επιδίδεται σε μια αμιγώς συσσωρευτική κίνηση, ενώ εντείνεται το αίσθημα μια αγοράς από την οποία έχουν σφραγιστεί τα κεφάλαια και που κινείται πλέον με βάση τις ορέξεις συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων που για οποιοδήποτε λόγο δίνουν μεμονωμένες κινήσεις.

Εσχάτως αυτό το έχουμε δει σε Ναυτεμπορική, ΔΟΛ, Μαθιός Πυρίμαχα και άλλες, τάση που όμως σε καμιά περίπτωση δεν οδηγεί σε εισροή νέων κεφαλαίων.

Εξάλλου με ένα τζίρο που και σήμερα μόλις που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ (εάν αφαιρεθεί η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών) είναι πασιφανές πως απαιτείται ακόμη μια περίοδος χώνεψης των επιπτώσεων των πρόσφατων διαθέσεων μετοχών με σίγουρα ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι πολλές μετοχές εταιριών όπου ο μεγαλομέτοχος προχώρησε πρόσφατα σε πώληση ποσοστού, έχουν πλέον δημιουργήσει βάσεις.

Οπως λόγου χάρη τα 18,5 ευρώ στην Εθνική, τα 20 ευρώ στην Alpha, τα 10,5 ευρώ στον ΟΠΑΠ, τα 8 ευρώ στην Πειραιώς και τα 18,3 ευρώ στη ΔΕΗ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 114 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 78,49% σε σχέση με τη προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 14,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 56.500 τεμαχίων της Alpha Bank στα 21,14 και 21,30 ευρώ, δύο πακέτα των 46.000 και 69.000 τεμαχίων της Eurobank στα 13,28 ευρώ και ένα πακέτο 56.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 10,80 ευρώ.

Eπίσης, ένα πακέτο 250.000 τεμάχια της Eurobank στα 13,82 ευρώ, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 347.020 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 10,77 ευρώ και ένα πακέτο 150.000 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 17,76 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v