Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικρατούν οι ψυχραιμότεροι

Σε εγρήγορση παραμένουν την επομένη της εξόδου της Deutsche Bank από την Eurobank οι ισχυροί παίκτες της Σοφοκλέους, επιδιώκοντας όχι μόνο τη διάχυση της ”ψύχραιμης στάσης” στο σύνολο της αγοράς, αλλά και τη διατήρηση της ανοδικής τάσης σε σειρά δεικτοβαρών μετοχών. Απορροφώνται οι πιέσεις στη Eurobank, ανόδου συνέχεια για Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιδρά προς τα 13,9 ευρώ η μετοχή της Eurobank, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται θετικό κλίμα στο σύνολο της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται περίπου στο 10 προς 1, καθώς λιγότερες των 30 μετοχών εμφανίζουν απώλειες.

Οι συναλλαγές λόγω της αυξημένης εμπορευσιμότητας που εμφανίζει και σήμερα η μετοχή της Eurobank είναι υψηλές και επικεντρώνονται κυρίως σε 6-7 τίτλους μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αξιολογότατη η συμπεριφορά της Alpha Bank, συνεχίζει την ανοδική της πορεία πάνω από τα 21 ευρώ, καθώς ευνοείται και από τις θετικότατες εκθέσεις των ξένων οίκων, που ανεβάζουν κατά πολύ υψηλότερα τον πήχη της αποτίμησης της μετοχής.

Θετικός και ο ΟΤΕ, συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του στη σταθεροποίηση της αγοράς, θετική η Εθνική, θετικός γενικότερα ο FTSE-20, καθώς οι ισχυροί παίκτες φαίνεται να έχουν λάβει από νωρίς τα μέτρα τους.

Ένα επιπλέον ζητούμενο σε ό,τι αφορά την πορεία του Γενικού Δείκτη, είναι το αδιάθετο περίπου 600.000 μετοχών της Eurobank που είχαν δανειστεί χθες εν δυνάμει πωλητές, με προφανή σκοπό να ασκήσουν υποτιμητικές πιέσεις στον τίτλο.

Επειδή μέχρι στιγμής ούτε οι τράπεζες αλλά ούτε και η αγορά τους κάνουν τη χάρη, δεν αποκλείεται να τους δούμε σήμερα αύριο να μεταπηδούν στην πλευρά των αγοραστών (στην υποκείμενη αγορά) προκειμένου να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο που έχουν αναλάβει.

Προς τα 18 ευρώ η μετοχή της 3E, μετά και από τα θετικά σχόλια που δημοσιοποίησαν οι Deutsche Bank και Citigroup.

Σημαντικά τα κέρδη για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που αδικαιολόγητα είχαν πιεστεί τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Θετική και η συμπεριφορά της πλειονότητας εκδοτικών ομίλων εταιριών εκτύπωσης, θετική η μέχρι στιγμής πορεία της Κλωνατέξ, όπως επίσης και των Επιχειρήσεων Αττικής, Στρίντζη αλλά και πλήθους ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας.

Το προφανές είναι και το ζητούμενο για την αγορά, δηλαδή η επικράτηση ψυχραιμότερων διαθέσεων και η σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα υψηλότερα των 2.150 μονάδων, με άμεσο στόχο-προτεραιότητα την προσέγγιση της ”αντίστασης” (των τελευταίων 3 ημέρων )των 2.185 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v