Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχραιμία παιδιά!

Στους ρυθμούς της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης για την έξοδο της Deutsche Bank από την Eurobank (-7%) εξακολουθεί να κινείται η Σοφοκλέους, ενώ διαφορετική κατεύθυνση ακολουθεί η Alpha Bank (20,76 ευρώ), αλλά και λίγες ακόμη μετοχές. Kαταβάλλονται προσπάθειες από ισχυρούς παίκτες προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά και πάλι η ισορροπία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπάθεια ώστε να εξισορροπηθεί η πτωτική τάση καταβάλλεται από πλευράς ισχυρών παικτών. Αφενός μεν απορροφούν την προσφορά που εκδηλώνεται στην Eurobank στην τιμή των 13,8 ευρώ, αφετέρου τοποθετούνται σε δεικτοβαρείς μετοχές, όπως είναι η Eθνική και η Alpha.

Η προσφορά στη μετοχή της Eurobank φτάνει στα περίπου 800.000 κομμάτια (14.20), την ίδια στιγμή που τα συμβόλαια στον τίτλο της τράπεζας έφταναν τις 6.195 (αναλογούν σε εν δυνάμει πωλήσεις 619.500 μετοχών), με επιτόκιο που κυμαινόταν αρχικά από 3% μέχρι και 9,9%.

Πέραν όμως της Eurobank, σημαντικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία από το επίπεδο τιμής των 6,7 ευρώ διορθώνει και πάλι προς τα 5,8 ευρώ.

Στον αντίποδα, μετοχές όπως η ΚΛΩΝΑΤΕΞ και η 3Ε κινούνται ανοδικά.

Λίγες (και δικαιολογημένα) οι μετοχές που αντιδρούν, καθώς αυτό που επιδιώκεται στην αγορά είναι η επικράτηση και πάλι ψυχραιμότερων διαθέσεων, καθώς κινδυνεύει να περιδινηθεί και λόγω της διόρθωσης των διεθνών αγορών προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι η αποκατάσταση της ηρεμίας και η επικράτηση, μεσοπρόθεσμα, ψυχραιμότερων ”φωνών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v