Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα 9μήνου το ενδιαφέρον

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων που ανακοινώνονται σταδιακά, σε συνδυασμό με την ψυχολογία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα καθορίσουν την τάση στην εγχώρια αγορά.

ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα 9μήνου το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως βρίσκεται η αγορά, ενώ χαρακτηρίζει θετικά τα μεγέθη που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις Εθνική, EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Coca-Cola 3Ε και ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, μεσοβραχυπρόθεσμα οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της κατεύθυνσης του Γενικού Δείκτη.

Επιπλέον, η Marfin Hellenic εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή των ΕΛΠΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, η τάση στο Χ.Α. αναμένεται να καθοριστεί από την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ συμπληρώνει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να επιχειρηθεί προσπάθεια συσσώρευσης, αναφέροντας πως ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να κινείται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που κορυφώνονται προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως τα μεγέθη που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι ”ικανοποιητικά”, ενώ συμπληρώνει πως το γενικότερο κλίμα παραμένει θετικό και κατ’ επέκταση εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα αναζωπυρωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, με την προϋπόθεση ότι οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά στο άμεσο μέλλον.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 0,91% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης να υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, ενώ η Εθνική ΑΧΕ χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση υποτονική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v