Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση στη Σοφοκλέους

Η προσπάθεια του δείκτη να κινηθεί μέσα στο εύρος 2.175-2.190 μονάδων, με επιμέρους μετοχές να ξεχωρίζουν, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της διόρθωσης δεν αποκλείεται η κίνηση προς τις 2.190 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς να ασκούνται έντονες πιέσεις υποχωρεί προς τις 2.175 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ο σχετικά χαμηλός τζίρος μπορεί να προδίδει την απροθυμία των πωλητών, πλην όμως οι εν δυνάμει αγοραστές εκτιμούν πως σε αυτή τη φάση μπορούν να επανατοποθετηθούν σε φθηνότερες τιμές.

Ο χρόνος είναι σύμμαχός τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό για σήμερα το ενδεχόμενο αναστροφής της τάσης προς το κλείσιμο, όπως και χθες.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε μέχρι και 1,2% χαμηλότερα, οριακές είναι οι απώλειες της Alpha Bank, ενώ η μετοχή της Coca-Cola 3Ε, παρά τα ομολογουμένως ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου, ακολουθεί ανάλογη πτωτική φορά.

Τι ξεχωρίζει σήμερα, από μια αγορά που φαίνεται να ακολουθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατ΄ αρχάς η προσπάθεια του Δείκτη να κινηθεί μέσα στο εύρος 2.175-2.190 μονάδων, με επιμέρους μετοχές να ξεχωρίζουν.

Τίτλοι όπως η Ολυμπιακή Τεχνική, Προμότα, Ridenco, ΣΙΔΕΝΟΡ, Chipita, Βάρδας, Γιαννούσης, Delta Singular, Δέλτα Συμμετοχών Lamda, Lantec, Λύκος, Κορασίδη, Μάρακ, Profile κ.ά. διατηρούν την ανοδική τους φορά.

Γύρω στις 12:05 ο τίτλος της Alpha Bankγύρισε” θετικός, ενώ στην Εθνική περιορίστηκαν σημαντικά οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.190 μονάδες περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό, όπως και χθες, τις απώλειές του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v